Tarih: 10.05.2020 14:36

Batı Afrika'da korsanlar 3 Rusya vatandaşını kaçırdı

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın Kamerun Büyükelçiliği, Ekvator Ginesi'nde bulunan gemilerdeki en az üç Rus vatandaşının korsanlar tarafından kaçırıldığını bildirdi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Liman kenti Luba'daki Djibloho gemisi korsanlar tarafından saldırıya uğradı. Bu esnada başkent Malabo'da bir diğer gemi Rio Mitong'a ayrı bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda en az iki kişi yaralandı ve bir Rus vatandaşı kaçırıldı" denildi.

Büyükelçilik sözcüsü, Djibloho gemisindeki duruma ilişkin soruya, "Ön raporlara göre, Luba'da iki Rusya vatandaşı kaçırıldı. Ülkedeki yetkililer, duruma ve kaçırılan vatandaşlarımıza ilişkin daha net bir bilgiye sahip olmak için incelemelere devam ediyorlar" diye konuştu.

Yetkililer, korsanlarla henüz iletişim sağlanamadığını ve korsanların şu ana kadar bir talepte bulunmadığını kaydetti.Deniz Güvenliği Gözlemevi Dryad Global, günün ilk saatlerinde bölgede korsan faaliyetleri gözlemlendiğini açıklamıştı.
Gözlemevi, Rio Mitong'a saldırıya ilişkin, "Saldırganların merdiven kullanarak gemiye tırmandığı ve biri Rus ve birinin Ukraynalı olduğu düşünülen iki görevliyi kaçırdığı düşünülüyor" açıklamasında bulundu.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —