Baskette Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe

Baskette Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe

Euroleague Final Four Finali´nde Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Olympiakos´u 80-64 devirerek şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe, İstanbul´da düzenlenen THY Euroleague Final-Four´u finalde Olympiakos´u mağlup ederek şampiyon tamamladı.

THY Euroleague´de normal sezonu 18 galibiyet, 12 mağlubiyetle 5. Sırada tamamlayan Fenerbahçe, Play-off´larda Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşti. Ev sahibi avantajı rakibinde olmasına rağmen Yunanistan iki galibiyetle dönen sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena´da da Panathinaikos´u mağlup ederek, 3-0 ile Final-Four´a kaldı. İstanbul´da Sinan Erdem Spor Salonu´nda düzenlenen organizasyona kalan Fenerbahçe, üst üste üçüncü kez Final-Four´da mücadele etti. Yarı final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid´i saf dışı bırakan Fenerbahçe, finalde CSKA Moskova´yı geçen Olympiakos ile eşleşti. Rakibini mağlup eden sarı kanaryalar, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
Sarı-lacivertliler, daha öncede 2015 yılında dördüncü, 2016 yılında ikinci olmuştu.

THY Euroleague Final-Four´un MVP´si Ekpe Udoh

THY Euroleague Final-Four´un en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe´den Ekpe Udoh seçildi. 

THY Euroleague´de Fenerbahçe´nin şampiyonluğu ile tamamlanan sezonda Final-Four´un en değerli oyuncusu da belli oldu. Sarı-lacivertlilere galibiyete getiren isimlerden biri olan Ekpe Udoh, basın mensuplarının oylarıyla Final-Four´da MVP seçildi. Yıldız oyuncu, Olympiakoas karşısında 10 sayı, 9 ribaund ve 5 blokla mücadeleyi tamamladı.
Udoh, Final-Four´da ise 14.0 sayı, 12.5 ribaund ve 4.0 blok ortalamalarıyla oynadı.

Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını aldı

THY Euroleague´de şampiyon olan Fenerbahçe, kupayı Euroleague CEO´su Jordi Bertomeu´dan aldı. 

İstanbul´da Sinan Erdem Spor Salonu´nda düzenlenen Final-Four organizasyonunda zafere Fenerbahçe ulaştı. Finalde Olympiakos´u 80-64 ile geçerek kupaya uzanan sarı-lacivertliler şampiyonluk kupasını Euroleague CEO´su Jordi Bertomeu´dan aldı. Bertomeu Euroleague Kupası´nı kaptan Melih Mahmutoğlu´na verdi. Sarı-lacivertli basketbolculara ödüllerini ayrıca THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da takdim etti. Fenerbahçe ödülünü şampiyonluk kutlamalarında klasikleşen Queen´in We Are The Champions şarkısı eşliğinde aldı.(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı