Basketbol´un yeni koçu Ufuk Sarıca

Basketbol´un yeni koçu Ufuk Sarıca

A Milli Erkek Basketbol Takımı´nın başına Ufuk Sarıca getirildi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü´ne getirilen Ufuk Sarıca, hem milli takımı aynı zamanda da Beşiktaş Sompo Japan´ı çalıştırmaya devam edecek. Sarıca oyunculuk döneminde Koraç Kupası´nı kazanırken, antrenörlük kariyerinde ise Pınar Karşıyaka´yı 28 yıl aradan sonra lig şampiyonu yaptı. 

Ergin Ataman´dan boşalan A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü´ne Beşiktaş Sompo Japan´ı çalıştıran Ufuk Sarıca getirildi. Sarıca hem milli takımı hem de siyah-beyazlıları çalıştırmaya devam edecek. Ufuk Sarıca, milli takımın Ergin Ataman döneminde yardımcı antrenörlük görevindeydi.

Sarıca, Koraç Kupası kadrosundaydı
Basketbol kariyerine Efes Pilsen´de başlayan Sarıca, Ülkerspor, Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka ve Beşiktaş´ta forma giydi. Ufuk Sarıca, oyunculuk döneminde Efes ile birlikte Koraç Kupası´nı kazanırken, 5 kez Türkiye Ligi, 4 kez Türkiye Kupası ve 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı.

Karşıyaka´ya 28 yıl sonra şampiyonluk yaşattı
Antrenörlük kariyerine 2011-2012 sezonunda Anadolu Efes ile başlayan Sarıca, daha sonra Pınar Karşıyaka´nın başına geçti. Burada 28 yıl sonra Karşıyaka´ya şampiyonluk sevinci yaşatan Sarıca, 1´er kez de lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı kazandı. 44 yaşındaki çalıştırıcı aynı zamanda Pınar Karşıyaka ile 2012-2013 sezonunda EuroChallenge´da final oynadı. Sarıca bu sezon başında Beşiktşa Sompo Japan´ı çalıştırmaya başlamıştı. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı