BARO BAŞKANI KÜÇÜK;
YAŞAM 28.10.2019 10:08:00 700 0

BARO BAŞKANI KÜÇÜK; "CUMHURİYET AYDINLANMADIR, ÖZGÜRLÜKTÜR"

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük açıklamasında görüş, düşünce ve duygularını paylaştı.

“30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Mütarekesi imzalandıktan bir gün sonra Adana’ya gelerek Yıldırım Orduları Komutanlığı’nı devralan Gâzi Mustafa Kemal Atatürk: “Savaş müttefikler için bitmiş olabilir; ama bizi ilgilendiren savaş, istikbalimizin savaşı ancak şimdi başlıyor.”, sözleri ile “Milli Mücadele” döneminin başladığını ilan etmiştir.

"EMPERYALİST DEVLETLER EMELLERİNDEN VAZGEÇMEMİŞTİR"

Günümüzde de, emperyalist devletler menfur emellerinden vazgeçmemişlerdir. Bölgemizi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek isteyen emperyalist güçler, etnik ya da dini motiflerle terör örgütlerini kullanmaktadırlar.

Cumhuriyet Bayramı’nda emperyalistlere verilecek en güzel cevap; ulus olma bilinci ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmak, birlik ve beraberliğimizi korumaktadır.

Anayasa’nın “Cumhuriyetin nitelikleri” başlıklı 2.maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu açıklanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla ve kıvançla kutlamaktayız..

Bu nedenle milletimiz kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.

Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekteyiz.

"CUMHURİYET DEMOKRASİ İLE ANLAM KAZANIR"

Sonuç olarak; bireyin, temel hak ve özgürlüklerinin genişletilerek devlet karşısında güçlü ve güvende kılındığı, keyfiliğin ve siyasi iktidar güç ve nüfuzunun hukuk devleti ile sınırlandırıldığı, devletin kutsanması yerine yurttaşın ön plana çıktığı, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün genişletildiği, evrensel normların uygulanma alanı bulduğu insan odaklı bir Cumhuriyetin demokrasi ile anlam kazanacağına olan inancımla Adana Barosu olarak; millet egemenliğini ve hukukun üstünlüğünü esas alan, demokratik hukuk devleti ve bireysel hak ve özgürlüklerin teminatı olan Cumhuriyetimizi koruma ve yaşatma kararlılığı ile, tüm meslektaşlarımın, hemşehrilerimin ve tüm yurttaşlarımın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

"SAYGIYLA ANIYORUM"

Bu duygu ve düşüncelerle, emperyalist işgalcilere karşı kazanılan İstiklal Mücadelesi, 29 Ekim 1923 tarihinde, bireyin özgürlüğünü esas alan Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Cumhuriyet’in ilanının 96. yılında, bulunduğumuz coğrafyada, demokrasi ve cumhuriyet birikimi olmamasına rağmen, milletimizi önce bağımsızlığa ve özgürlüğe, ardından da Cumhuriyete taşıyan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman eylem arkadaşlarını ve tüm aziz şehit ve gâzilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli