BALCALI
SAĞLIK 27.05.2022 08:28:00 715 0

BALCALI'DA BÖBREK TAŞINI SES DALGALARI İLE VÜCUT DIŞINDAN KIRMA CİHAZI HİZMETE SUNULDU

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ VÜCUT DIŞI ŞOK DALGA İLE KIRMA CİHAZI TÜRKİYE’DE SINIFINDA İLK ÜÇ İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Üriner sistem taş hastalığı ülkemizde ve özellikle bölgemizde sık karşılaşılan bir durum. Özellikle böbrekte bulunan ve 2 cm nin altındaki taşlarda vücut dışı şok dalga ile kırma etkin ve güvenilir bir şekilde kullanılıyor. Bu alanda hastaların daha konforlu hizmet almasını amaçlayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde de Üroloji Anabilim Dalı bünyesinde kullanılmak üzere Ülkemizdeki 3 cihazdan biri olan bu son teknoloji ürünü vücut dışı şok dalga ile kırma cihazı bölgemizde hastaların hizmetine sunuldu.

 Açılış kurdelasının kesilmesinden önce bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Vücut dışı taş kırma cihazlarının en büyük özelliğinin, hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgaları uygulayabiliyor olması olduğunu, Bu sayede taş kırma işleminin hastalar için ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Arıdoğan, Ayrıca şok dalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanmasının, çevre böbrek dokularında meydana gelebilecek hasarı önlediğini ve yüksek parçalama verimliliği sunduğunu dile getirdi. 

Arıdoğan sözlerine şöyle devam etti, “Kullanılmaya başlanan yeni nesil taş kırma cihazı, idrar yolunun tüm konumlarındaki taşlar için şok dalgası ile tedaviyi basit ve etkili hale getirir. Tedavi esnekliği için önemli bir unsur, taşların konumuna göre masa üstü veya altı konumuna otomatik olarak hareket ettirilebilen akıllı terapi başlığıdır. Bu cihazda aynı zamanda taşı sadece floroskopi ile değil aynı zamanda ultrason ile de, yani radyasyon kullanmadan da taş odaklaması mümkün olmaktadır. Bu da özellikle çocuk hastalarda ve normal filmde görünmeyen ürik asit taşı olan hastalarda taş kırılmasını sağlamaktadır” 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz de Balcalı Hastanesi olarak tıp alanında teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda hasta memnuniyeti ve konforuna büyük önem verdiklerini dile getirdi. Gündüz, bu çerçevede Üniversite Rektörlüğünün büyük katkılarıyla böbrek taşını vücut dışı şok dalga ile kırma cihazını hastaların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizdi.

 Arıdoğan’ın konuşmasının ardında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindekiler açılış kurdelasını kesti ve cihazın hizmete sunumunu başlattı.

Cihazın hizmet vermeye başlaması nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde de Üroloji Anabilim Dalı Polikliniğinde bir açılış töreni düzenlendi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Başhekim Yardımcıları, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Atilla Arıdoğan ile bölüm hocaları ve personeli katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli