Bakan Çelik´ten AB´ye sonuç belgesi tepkisi

Bakan Çelik´ten AB´ye sonuç belgesi tepkisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "AB Genel İşler Konseyinin dün kabul ettiği sonuç belgesi AB´nin kolektif aklının ne kadar karışmış olduğunu göstermesi bakımından tarihi niteliktedir. Bu vizyon yoksunu, gerçeklerden uzak ve çelişkilerle dolu belge,

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "AB Genel İşler Konseyinin dün kabul ettiği sonuç belgesi AB´nin kolektif aklının ne kadar karışmış olduğunu göstermesi bakımından tarihi niteliktedir. Bu vizyon yoksunu, gerçeklerden uzak ve çelişkilerle dolu belge, AB´nin Türkiye karşıtı bir zihniyet tarafından nasıl esir alındığını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.
Bakan Çelik, AB Genel İşler Konseyinin dün kabul ettiği sonuç belgesine Twitter üzerinden tepki gösterdi. Kabul edilen sonuç belgesinin AB´nin kolektif aklının ne kadar karışmış olduğunu göstermesi bakımından tarihi nitelikte olduğunu belirten Çelik, "Bu vizyon yoksunu, gerçeklerden uzak ve çelişkilerle dolu belge, AB´nin Türkiye karşıtı bir zihniyet tarafından nasıl esir alındığını açıkça ortaya koymaktadır. Başta Avusturya olmak üzere bazı üye ülkelerin Türkiye karşıtı zihniyeti dün Genel İşler Konseyinden sonuç belgesi olarak çıkmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemize yeterince destek olmadıklarını kapalı toplantılarımızda itiraf eden AB yetkilileri, yine ülkemize teröristler karşısında destek vermek yerine ülkemizin teröre karşı aldığı önlemleri eleştirme yoluna gitmiştir. Ülkemiz, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini henüz tamamlamışken, yeni bir dönem başlarken, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi´yle devasa bir reform süreci başlamak üzereyken yapılan bu açıklama ülkemize karşı ne kadar önyargılı olunduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.
(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı