Tarih: 22.01.2021 09:10

Bağdat'taki saldırıyı IŞİD üstlendi

Facebook Twitter Linked-in

Bağdat'ta en son Ocak 2018'de bu çapta bir intihar saldırısı düzenlenmiş, aynı meydanda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih söz konusu saldırıları, "ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan hain bir saldırı" olarak nitelemiş, "Bağdat'ta yaşayan yurttaşlara karşı bu dönemde gerçekleştirilen iki terörist patlama, karanlık grupların halkımızın barışçıl bir gelecek için gösterdikleri mücadele ve arzuyu hedef alma girişiminde olduklarını doğruluyor. Ülkemizi istikrarsızlaştırmaya çalışan bu hain girişimlere karşı kararlılıkla duruyoruz" demişti.

Bağdat'ın merkezinde bombalı intihar saldırısı düzenlenmişti

Irak ordusundan yapılan açıklamada çifte intihar saldırısında en az 32 kişinin yaşamını yitirdiği, 110 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat Operasyonlar Kumandanlığı'ndan Tuğgeneral Hazım Azzawi Irak Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Tayaran Meydanı yakınlarındaki Bab El Şarki'de kalabalık bir pazar yerinde iki patlama olduğunu söyledi.

Irak Ordusu sözcüsü Yahya Resul ise güvenlik güçlerinin takibi sırasında iki saldırganın üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini açıkladı.

Saldırıları üstlenen henüz olmadı.

İkinci patlamanın ardından güvenlik güçlerinin büyükelçiliklerin ve hükümet binalarının olduğu Yeşil Bölge'ye sevk edildiği belirtildi.

Bağdat'ta Tayaran Meydanı'ndan Ocak 2018'de düzenlenen intihar saldırısında en az 27 kişi yaşamını yitirmişti.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —