Tarih: 08.06.2018 12:34

AVUSTURYA 7 CAMİYİ KAPATACAK

Facebook Twitter Linked-in

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkedeki 7 camiyi kapatacaklarını ve birkaç imamı sınır dışı edeceklerini belirtti. Kurz, açıklamasında 6 camiyi yöneten Arap Dini Topluluğu adlı bir grubu feshettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Herbert Kickl ise Avrupa Türk İslam Birliği´ne (ATİB) bağlı Avusturya´daki Türk camilerinde çalışan 40 kadar imamın yerleşim izinlerinin tekrar gözden geçirileceğini açıkladı.  Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkedeki 7 camiyi kapatacaklarını ve birkaç imamı sınır dışı edeceklerini belirtti. Kurz, açıklamasında 6 camiyi yöneten Arap Dini Topluluğu adlı bir grubu feshettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Herbert Kickl ise Avrupa Türk İslam Birliği´ne (ATİB) bağlı Avusturya´daki Türk camilerinde çalışan 40 kadar imamın yerleşim izinlerinin tekrar gözden geçirileceğini açıkladı.  

Sözcü Kalın´dan Avusturya´ya tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya´nın bazı camileri kapatıp imamları sınır dışı etmesine tepki gösterdi.Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ?Avusturya´nın sudan bahanelerle yeni camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı, ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir. Amaç, Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmektir. Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır. İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılması kesin olarak reddedilmelidir? dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —