Avustralya Batı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdı

Avustralya Batı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya´nın Batı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdığını açıkladı.

Avusturya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya´nın SBS televizyonunda yaptığı açıklamada Avustralya´nın, İsrail Meclisi Knesset´in ve birçok İsrail kuruluşunun bulunduğu Batı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdığını söyledi. Morrison, son statünün belirlenmesinin ardından Avustralya Büyükelçiliğini Batı Kudüs´e taşıyacaklarını söyledi. 
Morrison, Büyükelçilikleri için Batı Kudüs´te yer tespit çalışmasına başladığını belirtti. 
Avustralya Başbakanı Morrison, Filistinlilerin, başkenti Doğu Kudüs olan kendi devlerini kurma isteklerine de saygı duyduğunu belirtti. Morrison, Avustralya´nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin kararına uygun olarak İsrail-Filistin anlaşmasına iki devletli çözümden yana olduğunu da belirtti. 
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ABD, büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e taşımış, bu olay Müslüman ülkeler tarafından büyük tepki çekmiş ve Filistin´de protesto gösterilerine yol açmıştı. Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Guatemala, Honduras Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımıştı. 
Diğer taraftan Birleşmiş Milletler, hukuki statünün çözülmesinden önce üye devletlerin diplomatik misyonlarını Kudüs´e taşımaması için çağrıda bulundu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı