Tarih: 16.09.2017 12:36

Avrupa Şampiyonası Erkekler Masa Tenisinde Finaldeyiz

Facebook Twitter Linked-in

Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası 1. Ligi´nde mücadele eden A Erkek Milli Takımı, yarı finalde karşılaştığı Macaristan´ı 3-1 yenerek finale çıktı. İbrahim Gündüz, Ahmet Li, Talha Yiğenler ve Gençay Menge´den oluşan A Erkek Milli takımı finale gelinceye kadar İsviçre, Çekya, Bulgaristan ve Hollanda´yı set vermeden 3-0 yenmeyi başardı.

Türkiye´nin tarihinde ilk kez Avrupa 1. Ligi´nde finale yükseldiğini söyleyen A Erkek Milli takım Antrenörü Onur Germiyanoğlu, ´´Sporcularımız son 9 ayda geldikleri düzeyi, başarılı performanslarıyla maçlara yansıttılar. Finale gelinceye kadar sadece bir set verdik. Son maçımızı da kazanıp 1.Lig Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz´´ diye konuştu.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Federasyon Başkanı Kerim Koç, ´´Avrupa 1.Ligi Şampiyonluğuna bir adım uzaktayız. Sistemli ve doğru planlama ile sporcularımız, dünya sıralamasında kendilerinden daha üst sıralardaki sporcuları yenmeyi başardılar. İnşallah Türkiye´ye Avrupa 1.Ligi Şampiyonluğunu getireceğiz´´ diye konuştu.

Öte yandan Litvanya´yı 3-2 mağlup eden A Kadın Milli Takımı, 1.Lig Avrupa 5.´liği için Sırbistan ile karşılaşacak. (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —