Tarih: 15.04.2019 09:54

Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri Hatay´da

Facebook Twitter Linked-in

Aralarında 20 Büyükelçinin ´de olduğu heyet ilk olarak Hatay Arkeoloji Müzesi´ni ziyaret etti. 
Heyet Daha sonra Hristiyanlığın en önemli mekânlarından dünyanın ilk mağara kilisesi Antakya´daki St. Pierre Kilisesi´ne giden büyükelçiler, yapının tarihi hakkında bilgi aldı. 
Büyükelçiler 2 bin yıl önce Roma döneminde sel ve taşkınlardan korunmak için yapılan su kanalları Titus Tüneli´ni gezdi. 
Daha sonra Samandağ ilçesinde Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi´ni ziyaret eden büyükelçiler, Antakya Medeniyetler Korosu´nun konserini dinledi. 
Hatay Medeniyetler korosu konserinin ardından Antakya Sanayi Ticaret odasının (ATSO)düzenlediği yemeğe geçen Heyet burada iş adamları ile sohbet etti. 
Yemekte konuşan ATSO Başkanı Hikment Çinçin, Hatay´ın Türkiye´de şuan Suriyeli yerleşimcilerin en çok obudğu illerden bir tanesi olduğunu ifade etti. 
Hatay´da kişi başına düşen Suriyelinin yüzde 29 oranında olduğunu ifade eden Çinçin, ?Suriyeli misafirlerimizle tüm altyapımızı paylaşıyoruz. Nüfusumuz 18 yılda yaklaşık yüzde 18 arttı. O Yüzden altyapımızda aksaklıklar yaşanıyor ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan altyapı projelerimize destek istiyoruz ?dedi.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —