Tarih: 23.07.2018 13:18

AV. VELİ KÜÇÜK; "LOZAN TARİHİ BİR ZAFERDİR"

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması, yokluk ve yoksunluk içindeki Ulusumuzun emperyalist güçlere karşı savaş meydanlarında inanç, azim ve cesaretle elde ettiği destansı zaferin diplomatik tescilidir.

Tarihi gerçekler göstermektedir ki Türkiye Cumhuriyeti´nin tapusu olan Lozan, tarihi bir zaferdir ve bu asla değişmeyecektir.? ifadelerini kullandı.

Lozan´da sadece Türkiye Cumhuriyeti´nin sınırlarının belirlenmediğini aynı zamanda birer sömürü aracı olan kapitülasyonlardan da kurtulduğunu söyleyen Av. Veli Küçük, ?Böylece Türkiye Cumhuriyeti tamamen özgür bağımsız, sınırları belirli bir ülke olarak yoluna devam etmiştir? ifadelerini kullandı.

"LOZAN TARİHİ BİR ZAFERDİR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bugün Türkiye´nin hala Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hedeflediği noktada olmadığını belirterek, ?O nedenle bizler tarihten dersler çıkartarak, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aydınlık yolundan ilerleyerek, birlik beraberlik içerisinde hareket etmek suretiyle güzel ülkemizin bağımsız ve özgür olma özelliğini hep birlikte korumalıyız. Ancak bu şekilde gençlerimize iyi bir gelecek bırakabilir ve çağdaş medeniyetler düzeyinde icraatlar yaparak bu değerlerimizi yükseltebiliriz? dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu vesileyle bir kez daha ulusal kurtuluş savaşında yitirdiğimiz şehitlerimizi, ?Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir? diyen Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, İsmet Paşa´yı ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için mücadele veren isimsiz kahramanlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti´nin tapu senedi ve barışın yazılı belgesi olan Lozan Antlaşması´nın yıldönümü kutlu olsun." (Öİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —