ATDSK Cup başladı
SPOR 22.11.2021 11:35:00 500 0

ATDSK Cup başladı

Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) turnuva takviminde yer alan ITF World TennisTour J3 Adana ATDSK Cup Tenis Turnuvası Adana’da başladı.

Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) turnuva takvimindeki ATDSK Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’na Türkiye, Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Irak, İsviçre, İngiltere, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Lübnan, Meksika, Malta, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan erkeklerde 400, kızlarda 404 olmak üzere 804 tenisçi başvurdu.  32’lik ana tablo ile maçların yapılacak olması nedeniyle turnuvada kızlarda ve erkeklerde eleme maçlarıyla birlikte yaklaşık 100 sporcu raket sallayabilecek. 20-21 Kasım’daki eleme maçlarının ardından ana tablo maçlarına geçildi. İlk tur maçların 22 Kasım’da oynandığı turnuva 27 Kasım’daki final maçları ve ardından kupa töreni ile sona erecek.

 

KUCAKLAYICI KULÜP ATDSK

Farklı ülkelerden geleceğin şampiyon raketlerini Adana’da buluşturan turnuvanın açılış töreni de sporcuların, antrenörlerin, ATDSK yönetimi, kulüp bünyesindeki Uluslararası tenis akademisinin baş antrenörü RenatoVavassori ve akademi sporcularının da katılımıyla yapıldı. Törende konuşan ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi, Tenis Kaptanı Özkan Çetin, ATDSK’nın son yıllarda yaptığı yatırımlarla Türk tenisi için çalıştığını vurgulayarak, “ATDSK olarak yaktığımız ateşi 2022’de büyütecek, Türk tenisine uluslararası düzeyde hizmet edeceğiz” dedi. 52 yıldır hizmet veren ATDSK’nın milli takımlara oyuncu kazandırdığını, tenisçilerin uluslararası turnuvalarda büyük başarılara imza attıklarına dikkat çeken Çetin, “ATDSK, yönetimi, üyeleri, sponsorlarıyla, sporcularıyla, başarılarıyla, sadece bölgesinde değil Türkiye’deki en güçlü yapı haline geldi. Zorlu ekonomik şartlara rağmen 2022 yılı için 25 binlik turnuva başvurusu da yaptık. 2022’de ITF’denJ1 ve J2 kategorisinde turnuvalar da alarak, Adana’mızı, bölgemizi, ülkemizi teniste ciddi derecede desteklemeyi sürdüreceğiz. Kulübümüzde açtığımız Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisini de sadece bölgemiz için değil Türk tenisi için planladık. Türkiye’nin dört bir yanında kulüplerde aradığını bulamayan, destek bulamayan cevher çocuklarımız var. Biz onların hepsini kulübümüze davet ediyoruz. Çünkü, ATDSK Türkiye’nin kucaklayıcı tenis kulübüdür. Teniste hedefiniz varsa, uluslararası başarılar almak istiyorsanız biz buradayız” dedi. Çetin, yeni yıla yeni hedeflerle gireceklerini, NationalTraning Center’ı (NTC) da ATDSK’da kuracaklarını, NTC ile birlikte kort sayısını 35’a çıkartacaklarını, ITF’in de Avrupa tenisini büyütme hedefine paralel olarak, Asya ve Avrupa’daki tenisçileri NTC bünyesinde Adana’da buluşturacaklarını, bu büyük projenin Türk tenisçilerini de Avrupa’ya taşıyacağını, başarıların artacağını sözlerine ekledi.

 

ADANA’YA YAKIŞAN ORGANİZASYON

ATDSK’ya en son 10 yıl önce geldiğini belirten Turnuva Başhakemi Ahmet Erkan Tarhan da, “10 sene sonra geldiğimde bambaşka bir kulüple karşılaştım. İnanılmaz toprak kortlar yapılmış, yeni hard kortlar eklenmiş. Dünyayı gezen uluslararası turnuva başhakemi olarak şunları özellikle söylemek istiyorum. Bu kadar güzide seçkin bir tenis kulübünü dışarıda bulmak, bu ilgiyi bulmak çok güç. İnanıyorum ki ATDSK çok daha üst derecelerde future, 25 binlik, ATP, WTA, ITF turnuvaları gibi çok daha büyük turnuvaları gerçekten hak ediyor. Böylesi seçkin bir topluluğa, Adana’ya yakışan budur” diye konuştu. Konuşmaların ardından sporcular ve antrenörlerin de katılımıyla açılış pastası kesildi. Çeşitli ikramların da yapıldığı törene katılan sporcular, kortlarda başlayacak kıyasıya maçlar öncesi kaynaşıp, sohbet ederek, müzik eşliğinde eğlenerek motive oldular.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli