Tarih: 26.03.2019 10:48

AŞI REDDİ 6 YILDA 129 KAT ARTTI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, halk sağlığı için ölümcül bir tehdit oluşturan kızamık vb. bulaşıcı hastalıkları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut,  Türkiye´de çocuklarını aşılatmayan ailelerin sayısının hızla arttığını kaydetti.

AŞI REDDİ 6 YILDA 129 KAT ARTTI

2011 yılında 183 olarak kaydedilen aşı reddi sayısının, 2014 yılında bin 370´e, 2017 yılında 23 bin 600´e çıktığını bildiren Bulut, aşı reddinin 6 yılda 129 kat arttığını belirtti. Bulut, bu artışın halk sağlığı sorunlarını, salgın risklerini, ölümle sonuçlanabilecek vakaları beraberinde getirdiğini kaydetti.

YÜREĞİR VE CEYHAN´DA KIZAMIK KABUSU

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte koruyucu sağlık hizmetlerinden vazgeçilmesinin bu artışta önemli bir rol oynadığını kaydeden Bulut, ?İç savaşla birlikte Türkiye´nin dört bir yanına kontrolsüz bir şekilde yayılan Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Adana´nın Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde de kızamık vakalarında artış yaşanmaktadır? dedi.

CHP´li Bulut, Bakan Koca´nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Türkiye ve Adana´da son 5 yıl ayrı ayrı gösterilmek üzere kızamık vb. bulaşıcı hastalık görülen kaç kişi vardır? Bulaşıcı hastalık görülenlerden kaçı Suriyeli, kaçı Türk vatandaşıdır?

-Anılan yıllarda kızamık vb bulaşıcı hastalıkların kaçı ölümle sonuçlanmıştır?

-2018 yılında kaç aile aşıyı reddetmiştir? Kaç çocuk aşılanamamıştır?

-Aşı reddinin nedeni nedir? Bu konuda bir araştırma yapılmış mıdır?

-Son 5 yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere ülkemizde, şark çıbanı, kolera, tüberküloz gibi salgın hastalıkların görülme sayısı kaçtır?

-Yaşanan salgının Sağlıkta Dönüşüm programı ile koruyucu sağlık hizmetlerinden vazgeçilmesi ile bir ilgisi var mıdır?

-Aşılama konusunda Bakanlığınızın aldığı tedbirler nelerdir?(Fİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —