ARUPA´DA SAATLER 1 SAAT İLERİ ALINDI!

ARUPA´DA SAATLER 1 SAAT İLERİ ALINDI!

Avrupa´da saatler gece yarısından sonra 1 saat ileri alınarak ´Yaz saati´ uygulamasına geçildi. Böylece Avrupa ülkeleri ile Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkmış oldu. Avrupa ülkelerinde saatler bir saat ileri alınınca bu yıl kış saati uy

Şu an saat kaç? Sabah uyanan çoğu insan şuan bu soruyu soruyor. Avrupa´da geceyarısından sonra saatler bir saat ileri alınarak ´Yaz saati´ uygulamasına geçildi. Böylece Avrupa ülkeleri ile Türkiye ile arasındaki bir saatlik fark da ortadan kalkmış oldu. Peki şu an Türkiye´de saat kaç?

Ülkemizde ise Bakanlar Kurulu´nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim´den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Uygulama ile Türkiye´nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate İngilte´yle ise 2 saatten 3 saate çıkmıştı.

AVRUPA´DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupa ülkelerinde bu gece itibariye saatler yeniden 1 saat  alınması ile birlikte Avrupa ile zaman farkı yeniden 1 saate, İngiltere´yle ise 2 saate düşmüş oldu. Türkiye´de ise saatler aynı kaldı. Ancak cep telefonları başta olmak üzere bazı elektronik cihazların saatleri otomatik olarak değişti. Bu nedenle insanlar arama motorlarında saat kaç sorusunu aramaya başladılar. Şu an Türkiye´da saat kaç olduğunu aşağıdaki saatten öğrenebilirsiniz.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı