Tarih: 28.10.2017 10:52

Naim Süleymanoğlu´ndan kötü haber!

Facebook Twitter Linked-in

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli ?efsanemiz´ Naim Süleymanoğlu´nun (50) karaciğer nakli başarılı oldu. Ancak Naim bu kez beyin kanamasına bağlı ödem nedeniyle yoğun bakımda ve felç riski de yüksek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sağlık durumuyla yakından ilgilendiği Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu (50), 25 Ağustos´ta siroz nedeniyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılmıştı. 6 Ekim´de de milli halterciye Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibi tarafından karaciğer nakledilmişti. Nakilden sonra yoğun bakımda tutulan Süleymanoğlu´nun beyin damarlarında kanama meydana geldi. Karaciğer nakliyle ilgili taburcu edilebilecek durumda olan milli halterci epilepsi geçirdi.

FELÇ RİSKİ VAR

Nöroloji doktorları, Süleymanoğlu´na beyin ödemi, kanama ve yoğun bakımda uzun süre kaldığı için enfeksiyon tedavisi uyguluyor. Süleymanoğlu´nun beyin damarlarında genişleme ve genişlemeye bağlı kanamalar var. Bilinci yarı açık olan Naim´in felç riski de bulunuyor.

´TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HALTERCİSİ´

Naim Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986´da dünyada ´yılın haltercisi´ seçildi. 3 kez olimpiyat, 8 kez dünya şampiyonu oldu. 46 kez dünya rekoru kırdı. Kendi kilosunun üç katından fazla kaldırarak ´efsane´ oldu. Spor otoritelerine göre ´tüm zamanların en iyi haltercisiydi. Naim, 1988´de Time dergisine kapak oldu.(Fİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —