Arjantinli futbolcuyu taşıyan uçağın enkazına ulaşıldı

Arjantinli futbolcuyu taşıyan uçağın enkazına ulaşıldı

İngiltere´nin Cardif takımına transfer olan Arjantinli futbolcu Emiliano Sala´nın 22 Ocak günü kaybolduğu açıklanan uçağına sabah saatlerinde ulaşıldı.

Cardif takımına transfer olan Arjantinli futbolcu Sala´nın takıma katılması için gönderilen uçakla gerçekleştirdiği uçuş sırasında 22 Ocak´ta Manş Denizi üzerinde radardan kaybolduğu ve yapılan araştırmalar sonucu uçağın enkazına ulaşmanın zor olduğunu söyleyen yetkililer, arama çalışmalarına son vermişti. Sala´nın ailesi ve takım arkadaşlarının desteğiyle toplanan yardımlarla arama ve kurtarma ekibi kurulurken, Sala´nın uçağına bu sabah saatlerinde ulaşıldı. 
İngiltere Hava Kazaları Soruşturma biriminin gün içerisinde bir açıklama yapacağını, yaşanan gelişmelerle alakalı olarak kayıp futbolcu Sala ve kayıp pilot David Ibbotson´un ailelerine bilgi verildiği doğrulandı. 
Eski Savaş pilotu olan David Ibbotson´un uçuş öncesinde Facebook üzerinden yaptığı konuşmada, ?İniş sistemleri konusunda biraz paslanmışım´´ mesajını gönderdiği ve yazışmaların soruşturma kapsamında dosya içerisine ekleneceği belirtildi. 
Cardiff Futbol kulübü başkanı Mehmet Dalman, ?Sala´ya tarifeli uçak göndermeyi teklif ettik. Kendisi daha önceden de uçuş gerçekleştirdiği özel uçağı ve pilotu tercih etti" açıklamalarını yapmıştı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı