AOSB, GİRİŞİMCİLER İÇİN KULUÇKA MERKEZİ HAZIRLIYOR
EKONOMİ 1.08.2021 06:04:00 600 0

AOSB, GİRİŞİMCİLER İÇİN KULUÇKA MERKEZİ HAZIRLIYOR

Üniversite-sanayi iş birliğinin gücüne inanan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, girişimcilere ve akademisyenlere projelerini çalışıp, sanayicilere sunabilecekleri Kuluçka Merkezi hazırlıyor.

EN İYİ MERKEZLER MERCEK ALTINDA

Üniversitelerin bilgi gücünü sanayiye aktarmak amacıyla üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini oluşturan projeleri hayata geçirmeye devam eden AOSB Bölge Müdürlüğünce, Kuluçka Merkezi kurma yönündeki çalışmalar kapsamında Türkiye’nin en iyi kuluçka merkezleri mercek altına alındı. 

 AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, ATÜ TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim Dal ve  PDO Proje Uzmanı Özkan Özbek’ten oluşan 3 kişilik ekip tarafından iki gün boyunca  İstanbul’daki kuluçka ve inovasyon merkezleri ziyaret edildi.

 İŞ BİRLİĞİNİN TEMELLERİ ATILDI

Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede, oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ziyaretimizin ilk gününde, İTÜ Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürü Selma Bahçıvanoğlu, Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem Takıl İle İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ettik. Bu ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunulup, işbirliğimizin temellerini attık” dedi.

 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE İNCELEME

Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ederek,  karşılıklı istişarelerde bulunduklarını belirten Doç. Dr. Demirdelen, “ Yıldız Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kuluçka Merkezi Müdürü Dr. Ebru Çetinkaya  ile görüşme yaptık. Yıldız Teknik Üniversitesi Prototip Atölyesi Müdürü Gökhan Aybastı ile Prototip Atölye’yi  gezerek, istişarede bulunduk” bilgisini verdi.

 TEKNOPARK İSTANBUL

Doç. Dr. Demirdelen, inceleme gezisinin ikinci gününde ise Teknopark İstanbul ‘da bulunan BASF İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ettiklerini, burada BASF İnovasyon Merkezi Müdürü  Mübahat Akın’ın eşliğinde  Laboratuvar, Ar-Ge  ve Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında toplantılar yaparak, buradaki deneyimlerden faydalandıklarını   bildirdi. 

 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Sıralamasında 1. Olan Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Cem Duran, TTO Müdürü Burak Keskik, Kuluçka Müdürü Gürol Üzenç ile yaptıkları toplantının da son derece verimli geçtiğini belirten Doç. Dr. Demirdelen, Kuluçka Müdürü Gürol Üzenç ile Yönetim ve CUBE INCUBATION ziyaret edilerek yerinde tespitler yapıldığını, Kuluçka ile ilgili deneyimlerin kendileriyle paylaşıldığını ifade etti.

 Son olarak Sabancı Üniversitesi TTO ile SUCOOL hakkında istişarelerde bulunulup işbirliklerinin temellerinin atıldığını bildiren Doç. Dr. Demirdelen,  Sabancı Üniversitesi TTO BİGG Programı hakkında dönüşler alındığını, tecrübelerin paylaşılıp karşılıklı istişarelerde bulunduklarını anlattı.

 Demirdelen, AOSB Kuluçka Merkezi hazırlıkları kapsamında, Türkiye’nin en saygın Kuluçka Merkezleri’nin deneyimlerinden faydalandıklarını, sıkı işbirliği ile başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false