ANTALYASPOR, YENİLGİYİ UNUTTU

ANTALYASPOR, YENİLGİYİ UNUTTU

Spor Toto Süper Lig´in 14. haftasında sahasında Fenerbahçe´yi 1-0 mağlup eden Antalyaspor, son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-beyazlılar oynadığı 6 maçta 16 puan topladı.

Süper Lig´e istediği başlangıcı yapamayan ve ligin ilk 7 haftasında sadece 3 puan toplayarak ligin son sıralarına demir atan Antalyaspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay´ın göreve gelmesiyle yenilgiyi unutarak ligde 9. sıraya kadar yükseldi. Sezona Portekizli Teknik Direktör Jose Morais ile giren Antalyaspor, Osmanlıspor beraberliğiyle sezona başlarken, sonrasında Aytemiz Alanyaspor, Konyaspor, Karabükspor´a mağlup oldu. Ligin 5. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile berabere kalarak ikinci puanını alan kırmızı-beyazlılar bir sonraki hafta deplasmanda Galatasaray´a da yenilmekten kurtulamadı.

?JOSE MORAİS GİTTİ, RIZA ÇALIMBAY GELDİ?

Akdeniz ekibi Antalyaspor´da, Galatasaray karşısında alınan yenilgi sonrası Teknik Direktör Jose Morais´in görevine son verilmesinin ardından takımın başına en son Kasımpaşa´da görev yapan Rıza Çalımbay getirildi. A Milli Takım´ın 2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçları için lige verilen arada takımın başına getirilen deneyimli Teknik Direktör Çalımbay, ligdeki ilk maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Sahalarında oynadıkları ve 90+1. dakikaya kadar 1-0 önde götürdükleri maç 1-1 sona erdi.

?Beşiktaş maçından sonra yenilgi görmedi?

Tecrübeli teknik adamın takıma olumlu yansıması Rizespor maçında görülürken, bir sonraki hafta kırmızı-beyazlılar Beşiktaş´a deplasmanda 3-0 yenildi. Bu maçtan sonra Antalyaspor oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı- beyazlılar 9. haftada deplasmanda oynadığı Kayserispor maçında ilk 3 puanını aldı. Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, Kayserispor´un ardından Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor´u 1-0´lık skorlarla yenerek ligde üst sıralara tırmanmaya başladı. Rıza Çalımbay´ın talebeleri Samuel Eto´o önderliğinde ligin 13. haftasında deplasmanda lig lideri Medipol Başakşehir ile de 2-2 berabere kaldı. İstanbul´da oynanan maçta kırmızı-beyazlıların dünyaca ünlü golcüsü Eto´o attığı 2 golle takımının yıldızı olmayı başardı. Antalyaspor ve Rıza Çalımbay, ligin 14. haftasında oynanan Fenerbahçe maçını da 1-0 kazanarak ligdeki çıkışını sürdürdü. Bu skorların ardından Antalyaspor, Rıza Çalımbay´ın göreve gelmesinden sonra oynadığı 8 maçta 17 puan topladı. Kırmızı-beyazlılar 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Fenerbahçe´yi eli boş gönderen kırmızı-beyazlılar, 15. haftada pazartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Antalya ve Fenerbahçe takımları, Beşiktaş´ta yaşanan terör saldırısına tepki olarak sahaya birlikte çıktı. Antalyasporlu futbolcular sahaya ellerinde, ?Vatan size minnettardır? yazılı bir pankartla çıkarken, ardından terör saldırısında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmanın top ve kale seçimini ise Çevik Kuvvet polislerinden Volkan Akdeniz yaptı. Akdeniz´i, Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel ve Antalyaspor kaptanı Samuel Eto´o sarılarak baş sağlığı diledi.

Karşılaşmanın hakemlerinin de baş sağlığı dilediği Akdeniz ile kaptanlar birlikte birlik ve beraberlik pozu verdiler. Tribünlerde, polisi övücü, terörü lanetleyici pankartlar dikkat çekti. Antalyaspor - Fenerbahçe maçında taraftarlar, İstanbul´daki terör saldırısına tepki gösterdi. Müsabakayı izleyen hem Antalyalı hem de Fenerbahçeli taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", ?Ne mutlu Türküm diyene? tezahüratı yaptı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: ANTALYASPOR YENİLGİYİ UNUTTU