Tarih: 08.05.2018 12:51

Antalya´nın en büyük AVM´si satışa sunuldu

Facebook Twitter Linked-in

Antalya´nın en büyük AVM´lerinden birisi olan MarkAntalya´yı bünyesinde bulunduran MLC şirketi ile Kadıahmetoğulları A.Ş´ye Antalya 5´nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından TMSF 2016 Ekim ayında kayyum olarak atanmıştı.

400 Milyon dolarlık borç 

Kadıahmetoğulları´nın büyük bölümü Bank Asya´ya olmak üzere toplam borcu 400 milyon dolara yaklaşırken, çözüm olarak AVM´nin satışına karar verildiği öğrenildi. MarkAntalya AVM ile birlikte Kadıahmetoğulları şirketinin Isparta´da henüz tamamlanmamış olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi´ndeki dükkanların da satılması planlanıyor. Antalya´nın en büyük AVM´lerinden olan MarkAntalya´da 160´ın üzerinde mağaza bulunuyor. AVM´nin toplam aylık kira gelirinin 2.5 milyon dolar olduğu belirtildi.

Muhammen bedel 1 milyar 278 milyon 900 bin lira 

TMSF tarafından MarkAntalya AVM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü adı altında 1 milyar 278 milyon 900 bin lira muhammen bedelle satışa sunuldu. MarkAntalya AVM´nin satış ilanı bugünkü Resmi Gazete´de yayımlandı.
İhaleye katılmak isteyenlerin, 4 Haziran tarihine kadar beş bin lira ücret karşılığında ihale şartnamesini satın alarak, muhammen bedelin yüzde 10´u olan 127 milyon 890 bin lira tutarında teminat sunmaları gerekiyor. İhalenin 5 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği, olası bir pazarlığın da 6 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi.
2013 Ağustos ayında ziyaretçiye açılan MarkAntalya AVM´de 28 adet bağımsız bölümden oluşuyor. AVM´nin yaklaşık 55 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. AVM´de sinema, spor salonu, modern çocuk eğlence merkezi, iki bin 600 araç kapasiteli otopark, geniş teras alanları, zengin restoran alanları yer alıyor.(CO)  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —