Tarih: 09.11.2022 10:06

ANADOLU DERVİŞİ GÜRSEL FIRAT, ATATÜRK’Ü ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

 

Vahit Şahin
Çukurova Belediye'sinin bir kültürel ve anma etkinliği olarak ücretsiz olarak düzenlenen müzikli tiyatro oyununda kendisine Anadolu Dervişi diyen Gürsel Fırat, Atatürk’ü anlattı.
Orhan, Kemal Kültür Merkezinde sergilenen "Seni Anlatabilmek" oyununda Berrin Yüzereroğlu’nun davulla sunum yaparken Cem Karaca şarkılarıyla Arif Tilkan ve sazı ve sözüyle de Hüseyin Karakuş sahne aldı. Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Nazım Hikmet, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Uğur Mumcu gibi eski ve yakın tarih devrimci, ozan ve yazarlarının bulunduğu fon olarak kullanılan afişin en üstünde ise Atatürk’ün mavi gözlü bakışlı resmi vardı.
Gürsel Fırat, oyunla ilgili olarak, “Anadolu erenlerini Mustafa Kemal ile bütünleştirdim. Bir Anadolu dervişi ile Mustafa Kemal Atatürk’le yol alan bir Dervişi oynadım” dedi.

Nazım Hikmet başta olmak üzere Atatürk ve devrimlerini anlatan şiir ve türkülerle oyun oynayan Gürsel Fırat, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in, “Sen Hep Samsun’a mı Çıkarsın Ay Oğul, Ay Kemal’im“ şiiri eşliğinde Adana ve tüm Türkiye'yi gezen bir dervişi canlandırması büyük alkış aldı. 
Oyunun tamamlanmasından sonra izleyicilerisahneye çıkıp, sanatçıları kutlayarak sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Oyuna CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Abeydullah Kolcu ve eşi Şeyda Lütfiye Kolcu, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Erdoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsa Kayadan, ADD eski başkanlarından Mehmet Göl, Yazar Mehmet Demirel Babacanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —