Tarih: 14.04.2020 12:07

Ambargozedeler görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkelerine uygulanan ABD yaptırımlarına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
iki ülke lideri, ABD'nin ekonomik yaptırımlarına karşı işbirliğini güçlendirme konusunda karşılıklı önerilerini sundu.
Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran'la, ülkelerimizi kötü yönde etkileyen emperyalist yaptırımlara karşı mücadele etmek için ortak cephe oluşturmayı değerlendiriyoruz" dedi.
ABD, Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik yaptırımların durdurulmasına yönelik uluslararası çağrılara karşın iki ülkeye yaptırım uygulamaya devam ediyor.
Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, iki ülke liderinin de yaptırımlara ortak çalışma mekanizması oluşturacağını belirtti.
Arreaza, "İki lider de, Trump yönetiminin iki ülke halkına yönelik tek taraflı yasa dışı yaptırımlarını ortak bir dille reddediyor. İki ülke de birlik içerisinde emperyalist saldırılara karşı mücadele etmeye devam edecek ve birlikte üstesinden gelecek" açıklamasında bulundu.
İki liderin, görüşmede günlük petrol üretiminin düşürülmesine yönelik yapılan yeni OPEC anlaşmasını da karşılıklı değerlendirdiği belirtildi.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —