Tarih: 12.02.2022 23:10

ALTI MUHALEFET LİDERİ ÇALIŞMA YEMEĞİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün ilk kez bir çalışma yemeğinde buluştu.

 Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, "Bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” derken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan "Türk siyasi hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandI

 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti'nin liderleri, toplantı için Ankara Ahlatlıbel'deki Çankaya Belediyesi Tesisleri'ne geldi.

Toplantının ardından, ortak bir basın açıklaması yapılması beklenmiyor.Toplantıda, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili çalışmaların değerlendirileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, 2023 seçimleri ve ‘Yol haritası' konusunda değerlendirme yapması bekleniyor.

Gündemde, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu ise bulunmuyor.

Bu buluşma ayrıca, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Millet İttifakı'nın adının değiştirilmesi, muhafazakar partilerin ittifak içinde kalacak şekilde ayrıca yeni bir ittifak kurması önerisinin de hayata geçemeyeceğinin göstergesi olacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —