Tarih: 15.09.2015 11:19

?ALİ BABA & 40? OPERASI ASPENDOS´TA

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (İHA) - Antalya´nın Serik ilçesi Belkıs Mahallesi´nde bulunan tarihi Antik Aspendos Tiyatrosu´nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 22.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında Ali Baba & 40 operası sahnelenecek.

Antik Aspendos Tiyatrosu, 16 Eylül 2015, Çarşamba gecesi(yarın) bir opera masalını ağırlayacak. Bestesi Selman Ada´nın, librettosu Tarık Günersel´in olan ünlü Türk operası ?Ali Baba&40? eseri, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Mehmet Balkan´ın yeni bir rejiyle sahneye koyduğu eser; tanıdık ve sevilen aryaları, renkli kostüm ve dekoruyla, ışıltılı sahnesiyle büyülü bir gece yaşatacak. 

Yediden yetmişe en sevilen masallardan olan Ali Baba&40 eserinin konusu kısaca şöyle:

Karısı Ayşe, oğlu Abdullah ve kölesi Nurcihan ile yoksul bir hayat sürdürmekte olan Ali Baba, Kırk Haramiler´in gizemli mağarasının sırrını öğrenir; Kırk Haramiler mağarayı terk edince içeri girerek altınlardan alır. Kasabada hilekarlığı, düzenbazlığı ile tanınan Kasım, altınlardan haberdar olur ve abisi Ali Baba´dan gizemli mağaranın sırrını öğrenir. Bu tehlikeli mağaraya girer ama çıkmak için sihirli sözcüğü hatırlayamayarak Haramiler´e yakalanır. Kardeşi Kasım dönmeyince onu bulmak için mağaraya gelen Ali Baba, Kasım´ın öldüğünü görerek kardeşini evine götürür. Bir terzi gelip gömülebilmesi için Kasım´ın cesedini diker. Ve masalımız sürprizlerle devam eder. Binbir Gece Masalları´ndan alsa da günümüz dünyasına göndermelerle dolu olan bir finalle seyircisini selamlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —