Tarih: 01.12.2022 12:55

Akşener, "istibdada karşı hürriyetin sesini savunuyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı konuşmada, altılı masada kurucu değerlere sadık kalarak Meclisi güçlü, yargıyı bağımsız, yürütmeyi de istikrarlı hale getirmek için anayasa değişikliği çalışması yaptıklarını söyledi.
Ortaya koydukları çalışmanın, istibdada karşı hürriyetin sesini savunduğunu iddia eden Akşener, "Kuvvetler ayrılığının tesisi, partili cumhurbaşkanı döneminin sonu, Meclisin etkin denetimi deyince iktidardakileri hemen bir rahatsızlık alıverdi. Akademik özerkliğin, hakimlere coğrafi güvencenin geldiğini görünce rahatsız oldular. Temel hak ve hürriyetlerin tüm devlet organlarını bağlayıcı hale getirildiğini, insan onurunun anayasal düzenin temeli olarak düzenlendiğini, hürriyeti sınırlamanın istisna olduğunu görünce tedirgin oldular. Yurt dışında yaşayan Türklerin hak ve menfaatlerini korumanın, devletin bir görevi olarak benimsendiğini ve Mecliste yurt dışındaki vatandaşlarımızın da temsil edilmesi için 15 milletvekili ayrıldığını görünce paniğe kapıldılar" diye konuştu.
Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Akşener, "Yaklaşan seçimler ülkemiz için hayati önem taşıyor. Bu seçim, milletimiz için ya köprüden önce son çıkış ya da devam eden yıkımın son halkası demektir." değerlendirmesini yaptı.

Kentlisinden köylüsüne, yakınından en uzağına kadar tüm vatandaşların kapısına gideceklerini dile getiren Akşener, "Çalmayan, çaldırmayan, çalışan, üreten ve liyakatle kalkınan Türkiye'yi, hep birlikte milletimize müjdeleyeceğiz. Şimdi bir kez daha sizlere sormak istiyorum; Benimle bu kutlu mücadeleye var mısınız? Nice engelleri aştığımız gibi bugün de önümüze dikecekleri her türlü duvarı yıkıp geçmeye var mısınız? Benimle omuz omuza iktidara yürümeye hazır mısınız?" diye konuştu.

Ağıralioğlu,"Koltuğa kimin değil, neyin oturacağını konuşuyoruz"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu,
"Biz kişilerle ilgili rezervlerle yürümüyoruz. 'Kazanacak aday sadece seçimi kazanacak değil, memleketi kazanacak aday, sadece kendi taraftarlarını değil bütün millete huzur verecek aday' diyoruz. Dört yıldır bir adaya elbise dikiyoruz. Şahısların üzerinde bir tartışma olmasını istemiyoruz. Koltuğa kimin değil, neyin oturacağını konuşuyoruz. Koltuğa merhamet, nezaket ve bütün farklılıkları kucaklayacak zenginlikte bir şefkat oturacak. Demokrasilerde vazifesini yapmayanların kulağını sadece millet çeker. Seçmen, vazifesini doğru yapmayan siyasetin kulağını sandıkta çeker."

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —