Tarih: 09.01.2022 09:21

AKP,"Türkiye'nin dijital geleceği aydınlık, Türkiye'nin geleceği genel olarak aydınlık”

Facebook Twitter Linked-in

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Ticaret ve Sanayi Odasının Konferans Salonu'ndaki "Net Konuşalım" programına katıldı.
İleri, yaptığı açıklamada, Hakkari'ye girdikleri andan itibaren kentteki pozitif enerjiyi hissettiklerini söyledi. İleri, gençlere Türkiye'nin dijital dönüşümünden, devlet organlarının bu dönüşüm sürecini nasıl yönettiklerini, ilerlettiklerini ve strateji yol haritalarını nasıl oluşturduklarını ayrıntılı şekilde anlattıklarına vurgu yaptı. Bu çalışmaların somut çıktılarına, savunma sanayisine yerleşme oranının artmasına ve yapay zeka teknolojilerinin Türkiye'de de kök salmasına değindiklerini aktaran İleri, şöyle devam etti:
"Gençlerimize şu mesajı verdik; 'Türkiye'nin dijital geleceği aydınlık, Türkiye'nin geleceği genel olarak aydınlık. Siz bu dijital gelecek içerisinde kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz? Kendinize sormanız gereken soru bu.' dedik. Çok güzel bir program geçirdik, çok da güzel sorular aldık. Yaş grubu olarak da epey genç bir yaş grubuydu. Gerek uzay teknolojilerine gerek yapay zekaya ciddi ilgilerinin olduğunu gördük. Ben ümit ediyorum ki Hakkari'nin bu heyecanı devam edecek. İnanıyorum ki Hakkari'den ilerleyen yıllarda daha çok sayıda proje gelecek. Onlar da mutlaka Türkiye'nin teknoloji sahnesinde hak ettikleri yeri alacaklar diye düşünüyorum."

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —