Tarih: 01.11.2022 11:07

AKP'Lİ ÇELİK HAZİNE YARDIMINI SAVUNDU

Facebook Twitter Linked-in

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu

Çelik, genel merkezde  basın toplantısı düzenleyerek,Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin siyasi partilere Hazine yardımının kaldırılması ve HDP'ye verilen yardıma tedbir konulması için hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına hem de Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacakları yönündeki açıklamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, Hazine yardımının dünyanın her tarafında demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin güçlenmesi ve onların faaliyetlerini rahatça yapabilmeleri, siyaset alanının korunması için üretildiğini anlattı.

Teröre destek veren veya verilen Hazine yardımını amacı dışında ve anayasal düzene karşı kullanan herhangi bir siyasi parti söz konusu olduğunda buna mahkemelerin karar vereceğine belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Biz zaten bu konudaki siyasi eleştirilerimizi devam ettiriyoruz. Burada Anayasa Mahkemesinin Hazine yardımını kesmekten başka alanlara kadar bir tedbir paketi uygulama yelpazesi vardır. Dolayısıyla bütün bunlar kendi içerisinde mantıklı tutarlı bir şekilde düzenlenmiştir. Tabii ki siyasi faaliyet özgürlüğünü teminat altına alacak donanımlara ihtiyaç vardır, aynı zamanda da bunun amacı dışında kullanılması, örneğin terör gibi birtakım iltisaklı durumlarda kullanılmasında, onu da engelleyecek mekanizmalar, hukukumuzda mevcuttur."

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —