AKP´li Bozdağ: ´CHP, HDP´ye barajı geçirtti´

AKP´li Bozdağ: ´CHP, HDP´ye barajı geçirtti´

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ?AK Parti az vekil çıkarsın diye her CHP´li ailenin HDP´ye bir oy vermesi politikasını CHP resmen kabul etmese bile sandık sonuçları üzerinden baktığımızda, konuşulanlara tanık olduğumuzda çok net bir şekilde görüyoruz? d

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında 24 Haziran seçimlerinde HDP´nin barajı aşmasında CHP´liler tarafından verilen oyların etkili olduğunu iddia etti. İnce´nin performansının Kılıçdaroğlu´nun performansıyla mukayese edildiğinde daha iyi olduğunu söyleyen Bozdağ, ?Hep beraber gördük. CHP, kazanmaya odaklanmadı. Kılıçdaroğlu kazanmayı hedefleyen biri değil. AK Parti´yi azaltmayı, eksiltmeyi hedefleyen bir siyaset ortaya koyuyor? diye konuştu.

CHP´nin seçim politikasının AK Parti´ye az oy aldırmak olduğunu söyleyen Bozdağ, ?AK Parti az vekil çıkarsın diye her CHP´li ailenin HDP´ye bir oy vermesi politikasını CHP resmen kabul etmese bile sandık sonuçları üzerinden baktığımızda, konuşulanlara tanık olduğumuzda çok net bir şekilde görüyoruz. Selahattin Demirtaş´la HDP´nin aldığı oy arasındaki farka baktığınızda 3 puan civarında. CHP´nin bir önceki seçimle bu seçim arasındaki oya baktığınızda 3 puan civarında. Bu oy nereye gitti? Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu oy HDP´ye gitti. HDP´nin barajı aşması CHP´li seçmenlerin, CHP yönetiminin veya CHP´nin etkin isimlerinin, CHP adına kamuoyu etkileyicilerinin etkisiyle oraya akan oylardır? ifadelerini kullandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Bozdağ barajı geçirtti