Tarih: 26.10.2020 09:24

AKP'den Wilders'a tepki: "Ahlaksız faşist"

Facebook Twitter Linked-in

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türk ve İslam karşıtı duruşuyla bilinen Wilders'ın cumartesi gecesi yaptığı sosyal medya paylaşımına bir dizi mesajla yanıt verdi.

Çelik, tüm Twitter mesajlarını "Terörist Wilders" etiketiyle paylaşırken, Hollandalı milletvekiline "Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist" diye hitap etti.
Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Geert Wilders gibi faşistler Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri Suriye’de, Libya’da mazlumların kanını dökmektir ve Avrupa’da Hitler’in Yahudilere yaptığı zalimliği Müslümanlara yapmaktır. Cumhurbaşkanımız işte bu faşizme geçit vermiyor." ifadelerini kullandı.
Çelik ayrıca sözlerine "Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür." sözleriyle devam etti.
Wilders Faslılara hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıldır yargılanıyordu
İslam karşıtı Wilders daha önce de birçok kez yaptığı sosyal medya paylaşımları ve sarf ettiği sözler nedeniyle tepkilere neden olmuş ve yargılanmıştı.

Kurtulmuş,"Batı, içindeki bu kirli siyasileri temizlemedikçe asla gerçek demokrasiye ulaşamayacak"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders'a Twitter'dan tepki gösterdi.

Kurtulmuş,  "Avrupa siyasetinin yüzkarası, şeref ve haysiyet yoksunu, İslam ve insanlık düşmanı Geert Wilders'ın Cumhurbaşkanımıza karşı sarf ettiği saldırgan ifadelerini kendisine iade ediyoruz. Batı, içindeki bu kirli siyasileri temizlemedikçe asla gerçek demokrasiye ulaşamayacak." paylaşımında bulundu.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —