Tekin:"AKP Adana´ya verdiği sözleri tutmadı"

Tekin:

CHP Milletvekili Adayı Avukat Oya Tekin, AKP´nin Adana´ya verdiği sözleri tutmadığını, kamu yatırımlarında son sıralarda olduğunu belirtti.

Adana´nın Yüreğir İlçesi´nde 117 yıl hizmet verdikten sonra yıkılan ve yerine 250 yatak kapasiteli yeni bir devlet hastane yapılacağı açıklanan Adana Devlet Hastanesi´nden geriye sadece bir tabela kaldığına dikkat çeken Oya Tekin, "Yüreğirli yurttaş, ´5 yıl önce yıkılmadan bu hastane yerine yeni devlet hastanesi yapılacağını açıklayanlar şimdi ne diyor? Bu arsa ne olacak?´ diye soruyor. AKP Adana´da kamu yatırımlarında verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı" diye konuştu.  

Adana´da 2013 yılında temeli atılan, 33 bin kişilik stadyumun bitiş tarihinin 2015 olarak belirtilmiş olmasına rağmen inşaatın halen yapım aşamasında olduğuna dikkat çeken Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana´da yapımına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılacağı açıklanan 33 bin kişilik stad bitirilemedi. Temeli atıldığından bu yana 3 vali 3 başbakan ve 3 gençlik spor bakanı değişti. Stad ne zaman mı bitecek? Anlaşılan o ki, Adana halkı kandırılmaya devam edecek."

Programına alınan kamu yatırımlarının 2018´de illere göre dağılımına bakıldığında, Adana´nın aldığı 341 milyon 337 bin liralık kamu yatırımı büyüklüğüyle 81 il içinde nüfus dikkate alındığında durumunun içler acısı olduğunu hatırlatan Tekin,  "2018´de her bir Adanalıya düşen kamu yatırımının 154 lira olduğuna, bu yatırım tutarıyla Adana´nın 81 il içinde 70´inci sırada. Adana toplam kamu yatırımlarının sadece binde 36´sını alabilmektedir" ifadelerini kullandı. (Öİ)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı