AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI YANIK, ADANA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
SİYASET 8.08.2022 13:29:00 674 0

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI YANIK, ADANA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana Valiliği, Üreten Kadın Kooperatifleri Birliği ile Yedipınar Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakan Yanık, kentteki temasları kapsamında beraberinde AK Parti Milletvekili Abdullah Doğru ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ile ilk olarak Vali Dr. Süleyman Elban'a ziyarette bulundu.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yanık, daha sonra Vali Elban ile bir süre görüştü.

Vali Elban, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı Adana’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yanık, ardından Adana Üreten Kadın Kooperatifleri Birliği'ni ziyaret etti.

Burada Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış'tan çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bakan Yanık, el emeği ürünlerini incelediği kooperatif üyesi kadınlarla sohbet etti.

Yanık, daha sonra Yedipınar Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne ziyarette bulundu, buradaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

BAKAN YANIK HUZUREVİ AÇILIŞINA KATILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Açılışa Vali Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekili Abdullah Doğru ile diğer ilgililer de katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Elban, gerçek anlamda devlet olabilmek ve vatandaşına hakkıyla hizmet edebilmek için hiçbir vatandaşın hizmet eksiğinin olmaması gerektiğini söyledi; özellikle de dezavantajlı durumda olan engelli, çocuk, bağımlı ya da herhangi bir nedenle mağdur olmuş kadın veya belli bir yaşın üzerine gelmiş olan vatandaşlarımızın hizmet eksikliği veya mağduriyet yaşamaması için gayret edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özellikle son dönemlerde yapılan birçok yatırımla birlikte bu tür hizmet açıklarının neredeyse tamamen giderildiğini ve artık standardının üzerinde daha özel standartlar geliştirilmeye çalışıldığını belirten Vali Elban, “Burası da zaman zaman büyüklerimizle bir araya geldiğimiz çok özel standartları olan bir bakım evimiz. Elbette ki biz onlara çok şey borçluyuz. Bizleri bu günlere getiren, ülkemizin bu aşamaya gelmesinde onların büyük katkıları var. Dolayısıyla yapılan bunca güzel şey, onlara duyduğumuz minnet duygumuzun ve saygımızın karşılığı elbette ki olamaz ama bu sayede onlara karşı sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş oluyoruz. Bu hizmetin Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılışta konuşan Bakan Yanık, sözlerine merkezin adını taşıyan Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Bu merkezin de diğer merkezler gibi hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olması temennisinde bulunan Bakan Yanık, Çukurova'nın pek çok özelliğinin yanı sıra vatan ve millet sevgisinde, "Kim var?" denildiğinde herkesten önce "Ben varım." diyen insanının çokluğuyla ayırt edilen bir yer olduğunu söyledi.

Bakan Yanık, merkezin 2017'de Şırnak'ta kendi canından aziz bildiği vatan topraklarını korumak için canını feda etmiş 13 yiğitten biri olan Serhat Sığnak'ın adını taşıdığını anımsattı.

Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır hain, eli kanlı terör örgütüyle mücadele ettiğini dile getiren Bakan Yanık, bu örgütün sadece askeri hedefleri değil, daha çok sivilleri hedef aldığını söyledi.

Tüm bölge ve ülke için ağır bedel ödendiğini ve halen ödenmeye devam edildiğini vurgulayan Bakan Yanık, Toroslar'ın, Çukurova'nın yiğit evlatlarının ve 84 milyon insanın mücadelesiyle bunların üstesinden geldiklerini ve gelmeye de devam ettiklerini belirtti.

- "Huzurevlerimizde dünya standartlarının üzerinde hizmet sunuyoruz"

Bakan Yanık, 2002'de Bakanlığa bağlı huzurevi sayısının 63 olduğuna dikkati çekerek, "Bugün, 2022 itibarıyla Bakanlığımıza bağlı huzurevi sayısı 166. Bakanlığımıza bağlı huzurevlerinin toplam kapasitesi 2002'de 6 bin 477'yken bugün bu sayı 17 bin 349. Yaşlılarımıza yönelik uzun süreli kurumsal bakım hizmetlerimizde, kamu kuruluşu ve özel kurumlar olmak üzere toplamda 37 bin 552 kapasiteli 450 huzurevi ve yaşlı bakım merkezimizde 27 bin 174 yaşlımıza bakım hizmeti sunuyoruz. Bakım hizmetlerimizi sunarken sosyal devlet perspektifiyle düşük ücretler uyguluyor ya da koşullara bağlı olarak ücretsiz bakım hizmeti sağlıyoruz." bilgisini paylaştı.

İleri yaşlılığın devlet çatısı altında ve güven içinde yaşanmasını hedeflediklerini dile getiren Bakan Yanık, şöyle konuştu:

"Bugün huzurevlerimizde gerçekten dünya standartlarının üzerinde bir hizmet sunuyoruz. Kurumlarımızda yaşlı odalarını tek ve çift kişilik olmak üzere düzenliyor, fiziki koşulları da olabildiği kadar iyileştirmeye çalışıyoruz. Hizmet kalitesi gereği, bakım hizmeti yükseköğrenim kurumlarından mezun kişiler tarafından sağlanıyor. Bizim yaşlı bakım politikamız, bakım gereksinimi ve barınma sorunu olan büyüklerimizin toplumsal hayatla bağlarını koparmadan, bireysel hareket alanı geniş bir şekilde yaşlılık dönemlerini geçirebilmelerini sağlamak üzerine kurulu. Rehabilitasyon ve bakım hizmetimizi de aynı şekilde kuruyoruz. İhtiyaçlara yönelik sosyal hizmet sunumumuzda amacımız, ileri yaşlılığın devlet çatısı altında ve güven içerisinde yaşanması."

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli