Tarih: 12.02.2017 13:17

AFGAN ASKERLERİNE CANLI BOMBA SALDIRISI

Facebook Twitter Linked-in

Vali sözcüsü Ömer Zuvak yaptığı açıklamada ,?´Olay, öğleden sonra saat 02.00 sıralarında meydana geldi ve siviller dahil 21 kişi de yaralandı´´ dedi. Görgü tanığı Abdul Gaffar ,?´Patlama sonrası bir çok ceset gördüm ve orduya ait zırhlı bir araç da tahrip oldu´´ açıklamalarında bulundu.

Patlamayı Taliban üstlendi. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise olayı şiddetle kınadı.

Öte yandan, İngiliz ve ABD´nin silahlı kuvvetleri, Afgan güvenlik güçleri ile ağırlıklı olarak Taliban ve diğer terörist gruplara karşı hava saldırıları düzenliyor.  

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, AFGANİSTAN´DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan´ın Helmand vilayetinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı´ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ?Afganistan´ın Helmand Vilayeti´nin merkezinde, maaşlarını almak için bir banka şubesi yakınında bulunan Afganistan Ulusal Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına yönelik olarak bugün düzenlenen intihar saldırısı sonucunda aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden Afgan Ulusal Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına ve sivillere Allah´tan rahmet, Afganistan Hükümeti´ne ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz? denildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —