ADİL KULLANIM KOTASI KALKIYOR

ADİL KULLANIM KOTASI KALKIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotasının 2018 yılında tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Yap işlet devret modelinin kamu özel işbirliği olduğunu söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

"Biz yap-işlet-devret modeliyle yaptırmasaydık kendi öz kaynaklarımızla yapacaktık. Belki de bu projelerin hiçbirini bugün yapamaz hale gelecektik. Özellikle garantileri onun için veriyoruz. Dolayısıyla garantiye kadar olan rakam bizim sorumluluğumuzda. Biz yükleniciyle bu saatten sonra masaya oturup fiyat düşür lüksümüz yok. Fiyatı düşürdük sürüm artacak. Biz trafik artışından, sürümden kaynaklı aslında elde ettiğimiz toplam gelir daha da artacak. O insanlarımız Körfezde 90 kilometreyi dolaşmayarak yakıt tasarrufu milli ekonomiye katkı sağlamış olacaklar. Biz fiyat düşüşü sağlarken ilave cebimizden para çıkmayacak. Hedefleriniz varsa yap-işletle birçok proje yapacaksam dünyadaki finans sektörüne ülkemize yatırım yapmak isteyenlere biz güvenli ve istikrarlı bir ülkeyiz biz maçın içinde kural değiştirmeyiz diyen bir ülkeyiz dememiz lazım ki uzun vadede ülkemize karşı olan güven devam etsin. Fiyatı düşürdük ama toplam para da daha fazla para elde edeceğiz."

"KİMLİK İBRAZI ZORUNLU HALE GELECEK"

Posta gönderilerinin güvenliğiyle ilgili soruyu ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan yanıtladı. Sayan, "Kabul ve teslim aşamasında özellikle bireysel kullanıcılardan gönderici ve alıcıdan kimlik ibrazı zorunlu hale gelecek. Kimlik ibraz etmeyen vatandaşların posta hizmeti sağlayan şirketler tarafından gönderiminin kabul veya teslim edilmemesi sağlanacak. Gönderi posta kargo ücretini alan şahıs tarafından kontrol edilecek. Kabul merkezlerinde kamera sistemi kurulacak. Aynı zamanda uyuşturucu trafiğinin yüzde 10 civarı terör amacıyla da bu kullanılabilir diye söylenmişti. Buna yönelik bütün tedbirler alınmış olacak. Bütün posta gönderileri merkezi bir sistem tarafından da kontrol edilmiş olunacak. Alınan önlemler bu şekilde. Taşınması yasak maddelerde bu şekilde önlenmiş olacak" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN 4.5 G ABONE SAYISI YAKLAŞIK 46,5 MİLYON OLDU"

4,5G ihalesiyle ilgili soruya Arslan, "4.5 G ülkemizde çok başarılı bir şekilde uygulandı. Nisan ayında başladık. Bugün 4.5G abone sayısı yaklaşık 46,5 milyon oldu. Yüzde 30 yerlilik şartı var. Bu yerlilik şartının operatörler tarafından yerine getirilemediğini biliyoruz. Ancak amaç hızlı bir şekilde sistemi hayata geçirmek ve insanımızın hizmetine sunmaktı. Biz Bakanlık olarak BTK olarak operatörlerle ortak bir çalışma yapıyoruz ki bundan sonraki süreçte yerlilik oranı artıp, toplamda bu oranı yakalamış olalım" değerlendirmesinde bulundu.

"ADİL KULLANIM KOTASINI 2018 YILINDA TAMAMEN KALDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Bakan Arslan, Adil Kullanım Kotasına ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili, "Adil Kullanım Kotasına ilişkinde önemli gelişmeler yapıyoruz. 2018 yılında tamamen bunu kaldırmış olacağız. Dolayısıyla bir kademeli geçiş çalışmamız devam ediyor" dedi.

BTK Başkanı Sayan ise Adil Kullanım Kotasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bunların kotası bir ihtiyacı gidermek üzere getirilmişti. Bununla daha uygun tarifeler kullanılabiliyor. Yoksa sınırsız yapmak mümkün. Biz hedef olarak 2018 yılının başında Adil Kullanım Kotasının tamamen kaldırılmasıyla ilgili Kurumumuz karar aldı. En önemlisi yapılan yeni geliştirmelerde müşteri kotasının adil kullanım kotasının yüzde 80 ve 100´üne ulaştığında servis sağlayıcısı tarafından ücretsiz SMS´le bilgilendirilecek. Yüksek Hızlı internet kullananlarında herkes için tek bir 3 Megabit gibi bir durum söz konusuydu adil kullanımda. Bunu da kademeli olarak müşterinin paketine göre uygun bir oranda uygulanması sağlandı. Abone olurken servis sağlayıcılar müşteriye eksiksiz ve doğru bilgiyi tam olarak vermesi bunun tam olarak yapmaları sağlanacak. 2018´in sonundan itibaren de adil kullanım kotası tamamen kaldırılmış olacak" diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: ADİL KULLANIM KOTASI KALKIYOR