Tarih: 16.03.2018 12:12

Adebayor, Beşiktaş´ın golcülerini geçti

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 27. haftasında Medipol Başakşehir, 18 Mart Pazar günü sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Turuncu-lacivertli takımda şampiyonluk yolunda önemli bir viraj sayılabilecek bu mücadele öncesinde Emre Belözoğlu ve Epureanu´nun eksiklikleri can sıkarken, iki maçtır sakatlığından dolayı oynayamayan Arda Turan´ın ise siyah-beyazlılara karşı forma giymesi bekleniyor.

Teknik Direktör Abdullah Avcı´nın Beşiktaş karşısında çok şey beklediği isimlerin başında da Adebayor geliyor. Özellikle Emre´nin yokluğunda tecrübesiyle takımdaki liderlik vasfını yüklenecek olan Togolu yıldız, ileri uçta ortaya koyacağı performansla da turuncu-lacivertli ekibin gol yollarındaki en büyük silahı olacak. Bu sezon ligde geride kalan 26 müsabakanın 22´sinde ter döken 34 yaşındaki futbolcunun 12 golü, 1 de asisti bulunuyor. Adebayor´dan sonra skor anlamında takıma en fazla katkı sağlayan isim olarak deneyimli stoper Epureanu dikkat çekiyor. Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı Kartal´a karşı sahadaki yerini alamayacak olan Moldovalı oyuncu, şu ana kadar 23 karşılaşmada 5 gol attı.

Beşiktaş´ta forvetler suskun, orta sahalar atıyor 

Devre arası transfer döneminde Cenk Tosun´u Everton´a veren Beşiktaş, milli futbolcunun yokluğunu doldurmakta hala zorluk çekiyor. Kara Kartal´ın Cenk´in gidişinde sonra Aytemiz Alanyaspor´dan kadrosuna kattığı Vagner Love, siyah-beyazlı forma ile çıktığı 6 lig mücadelesinde 2 gol attı. Beşiktaş´a transferiyle taraftarda heyecan uyandıran ancak bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Negredo da Süper Lig´de sahada olduğu 25 maçta 5 gol, 6 asistlik performans sergiledi. Mustafa Pektemek´in ise golü bulunmuyor. 

Şenol Güneş´in takımında forvetlerin yapmakta zorlandığı işi yani gol atmayı bu sezon orta sahalar üstleniyor. Beşiktaş´ın yetenekli futbolcusu Anderson Talisca, Spor Toto Süper Lig´de 24 karşılaşmada rakip fileleri 10 kez havalandırırken, 3 tane de asist yaptı. Siyah-beyazlı ekibin en golcü oyuncusu konumunda bulunan Brezilyalıyı, Babel izliyor. Hollandalı, ligde 23 maçta bin 885 dakika oynadı ve 9 gol kaydetti.  (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —