Tarih: 09.04.2018 11:26

Adanalı öğrenciler İzmir´de sahne aldı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir elemelerinde Adana´yı temsil eden Hasan Ali Anadolu Lisesi öğrencileri, Lara Fabian´dan Je Suis Malade şarkısıyla, Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise Kıraç´tan Kerkük Zindanı şarkısıyla sahne aldı.

6-7 Nisan tarihlerinde İzmir Arena´da gerçekleşen ve 21 ilden 199 okulun sahne aldığı elemelerde; Adana´dan iki lise, finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemelerinde Adana´nın yanı sıra; Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Manisa, Muğla, Sakarya ve Uşak´tan gelen öğrenciler 2 gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı. 

Liseli müzisyenlerin, finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmanın; İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir´de yapılan elemelerinden sonra sıra, ön jürinin performans değerlendirmesine geldi. Türkiye´nin en önemli müzisyen ve sanatçıları, elemelerde profesyonel olarak video kaydına alınan okulları izledikten sonra, finale kalan okulları belirleyecek.Ayrıca; bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, fizy uygulaması üzerinden seçilen 6 finalist daha eklenecek. 

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaşamaya başladı. fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması´nın İzmir elemelerinde yer alan 199 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Videolara eklenen "beğen" özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca; aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatını yakalayacak.

´´fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması" için 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı, birbirinden değerli ödüller bekliyor. End Productions tarafından, 21 yıldır başarı ile organize edilen yarışmanın ödülleri arasında; fizy´den cazip para ödülleri, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından, 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu da yer alıyor. Yarışmadaki kategoriler ve ödüller şöyle;

Yarışmanın "İcra" dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL

Okan Üniversitesi´nin eğitim bursları:

%100 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%50 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%30 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu.

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —