Tarih: 15.06.2015 12:31

ADANALI KAR YİYEREK SERİNLİYOR

Facebook Twitter Linked-in



  Adana´da nem ile birlikte dayanılmaz hale gelen sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, Demirkazık Dağları´ndan kamyonlarla getirilen karları yiyerek serinliyor.
Sıcakların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde Türkiye´nin en sıcak illerinden biri olan Adana´da da sıcak hava etkisini hissettirmeye başladı. Adana´da nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 38 derece olması vatandaşları bunaltıyor. Gündüz vatandaşlar dışarı çıkmayı tercih etmezken, serinlemek için de ilginç yöntemler deniyor. Adanalının serinlemek için tercih ettiği ilk yol, Niğde´nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağları´ndan getirilen karı satın almak. Vatandaşlar satın aldıkları karı eve götürüp yiyerek serinliyor. Demirkazık Dağları´ndan kar getiren Yüksel Polat, "Kara gel, kara gel. Adana´nın sıcağında Demirkazık´ın karı ile serinle, yüreği yananlar kar geldi kar" diye bağırarak satış yapıyor.
Yüksel Polat, 10 yıldır nisan ayından sonra Adana´yı serinletmek için kar sattığını belirterek, "Çok zahmetli bir iş, 250 kilometre uzaklıktan dağa eski maden ocaklarının yolundan dağa tırmanarak Adana´ya kar getiriyoruz. Getirdiğimiz 5 ya da 10 ton karı bir haftada satıyoruz" dedi.
Polat, kim kaç liralık isterse o kadar kar verdiklerini belirli bir fiyatlarının olmadığını ifade ederek, "Bu yıl nisan ayından buyana satış yapıyoruz. Bir haftada bir kamyon kar bitiriyoruz. Sıcakta kar erimiyor o da meslek sırrı. Vatandaşlar hava sıcaklığı arttıkça daha fazla alıyor. Adana´nın sıcağı malum çok olduğu için kar yiyerek serinliyor. Ben de bundan ekmek paramı çıkartıyorum" diye konuştu.
Kar satın almaya gelen Mehmet Desen ise, Adana´nın çok sıcak olduğunu, bu nedenle serinlemek için kar satın aldıklarını söyledi. Aldığı karı yiyen bir çocuk da, serinlemek için kar satın alıp yediklerini söyledi(İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —