Adana’da kültür ve sanat yeniden canlandı  
KÜLTÜR SANAT 16.07.2021 11:42:00 3075 0

Adana’da kültür ve sanat yeniden canlandı  

Adana Büyükşehir Belediyesi destekleriyle gerek Mimar Sinan Açıkhava Amfi Tiyatrosu ve gerekse Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen konserler ve tiyatro festivali Adana’ya renk kattı. Festival Adana için sanat turizmine dönüştü.

Pandemi günlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi destekleriyle gerek Mimar Sinan Açıkhava Amfi Tiyatrosu ve gerekse Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen konserler ve uluslararası tiyatro festivali Adana’ya renk kattı. Son olarak Adana Büyükşehir Belediyesi, büyük özveri ve emekle Covid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için ‘Yaza Merhaba Konserleri’ kapsamında,  13 Temmuz Salı günü Adana Tabip Odası ile birlikte “Sağlık Çalışanlarımıza Sonsuz Minnetle İlkay Akkaya Konseri” düzenledi.  
  Pandemi sürecinde özel izin alınarak gerçekleştirilen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, uzun yıllardır atıl durumda olan Merkez Park Amfi Tiyatro’da 24 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında on binlerce sanatseveri bir araya getirdi. Özellikle çevre illerden festivali izlemeye gelenler festivali Adana için sanat turizmine dönüştürdü.
  Tiyatro Festivalinin tüm Türkiye’de yankı bulduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Altınkoza Aş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan , “Adana halkının sanatsever yönü, bu festivalle bir kez daha gözler önüne serildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların, kültür-sanata kayıtsız kalmayan Adana halkı için, projelerine hız kesmeden devam edecek” dedi.
  Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına Yönelik Anlamlı Konser
  Mimar Sinan Açıkhava Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserler ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi veren Altınkoza AŞ. Genel Müdürü Hüseyin Orhan , “Başkanımız Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Adana’yı yeniden şahlandırdı. Adana müzik, sanat ve kültür faaliyetleriyle Türkiye’nin lokomotifi olma günlerine hızlı bir dönüş yaptı ” dedi.
  Tiyatro Festivalinin hemen ardından Çukurova Senfoni Orkestrası’nın konser serileriyle başlayan “Yaza Merhaba Konserleri” uzun yıllardır atıl durumda ve kaderine terk edilmiş olan Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu Adana’da müziğin kalbinin attığı bir merkeze dönüştürüldüğünü kaydeden Orhan, çok uzun yıllar sonra Mimar Sinan Amfi Tiyatro, müzik severlerin akınına uğradığını belirtti.
  9 Temmuz Cuma Della Miles Senfoni Konseri ve Adana Tabip Odası ile birlikte 13 Temmuz Salı günü ‘’Sağlık Çalışanlarımıza Sonsuz Minnetle İlkay Akkaya Konseri’’ ile Yaza Merhaba Konser serileri yine Mimar Sinan Açıkhava Amfi Tiyatrosu’nda devam etti.
  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yalnızca kentin merkezinde değil, ilçelerde de çeşitlik etkinlikler düzenlediğini hatırlatan Orhan, şunları söyledi:
  “Adana’nın meşhur bunaltıcı sıcaklarında merkez ilçelerdeki bu etkinliklerle yürekleri ferahlatırken, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının ‘’Yayladan Denize Yaz Şenlikleri’’ ile ilçelerde de, Adana halkını yalnız bırakmıyor. Tiyatro, müzik ve çocuklara yönelik eğlencelerle sahil ve yaylalarda, Adana halkının tatiline renk katmaya devam ediyor ve edecek. Mimar Sinan Açıkhava Amfi Tiyatrosunda Başkan Zeydan Karalar’ın Büyükşehir’e gelmesiyle, Adana yeniden müzik, sanat ve kültür faaliyetleriyle Türkiye’nin lokomotifi olma günlerine hızlı bir dönüş yaptı.”
  Adana Büyükşehir Belediyesi, büyük özveri ve emekle Covid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için ‘Yaza Merhaba Konserleri’ kapsamında,  Adana Tabip Odasıyla birlikte 13 Temmuz Salı günü “Sağlık Çalışanlarımıza Sonsuz Minnetle İlkay Akkaya Konseri” düzenledi.
  Altınkoza AŞ. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, "Konser sonrası plaketini alan ve bir konuşma yapan Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş’in pandemide en çok etkilenen kesimin sağlıkçılar olduğuna değindi, fedakârca mücadele eden sağlık personelleri ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalara desteklerinden dolayı teşekkür etti ve bu düzenlenen konserin onlara büyük bir moral olduğunu belirtti. Tabip Odası Başkanı Sayın Menteş, tüm halkımızın aşı olması gerektiğine değindi. Ayrıca 9 Temmuz 2021 tarihinde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte düzenlediğimiz Della Milles konseri de büyük ilgi görmüştü, binlerce kişi bu konseri izlemiştir” şeklinde konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu