Tarih: 07.07.2020 09:55

Adana'da 2020 yılı kurbanlık fiyatları açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

 Adana’da kurbanlık koyun, keçi, tekenin kilogram fiyatı geçen yıla göre 1 lira artarak 27 lira olarak, dana ve düvenin kilogram fiyatı ise 24-23  lira olarak belirlendi. Kurbanlık kesimleri ise büyükbaş hayvanlarda 300 liraya, küçükbaş hayvanlarda ise 50 liraya yapılacak.

 

FİYATLAR HESAPLANIRKEN VATANDAŞIN CEBİ DÜŞÜNÜLDÜ

 Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’un başkanlığında toplanan kurbanlık fiyat belirleme komisyonu vatandaşı etkilemeyecek fiyatla belirledi. Kurbanlık satış kilogram fiyatları koyun, keçi ve tekede 27, dana ve düvede ise 24 ile 23 lira olarak tesbit edildi.

Vatandaşları, kurbanlık kesimlerini yaptıracağı kişilerden kimlik talep etmesi yönünde uyaranBaşkan Yağmur Saruhan , “Kimliksiz bir şekilde kurbanlık kesimi yaptığını tespit ettiğimiz kişilere yaptırım uygulayacağız. Ayrıca kasap olmadığı halde kıyma çekenlerin de makinelerine Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünce el koyulması için talepte bulunduk. Çünkü acemi kasaplar kendilerini yaralayıp Adana’nın imajını zedeliyorlar. Bunlar affedilmeyecek. Yeni ücretler Adanamıza Hayırlı Uğurlu Olsun ” dedi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —