Tarih: 20.01.2018 16:34

?ADANA´DA İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOKSUNLUK HAD SAFHADA?

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN verdiği 15 Araştırma Önergesi ile, Adana ilçeleri olan  Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık, Yüreğir´de son yıllarda had safhaya ulaşan işsizlik, yoksulluk, yoksunluk ve eğitim sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesi konusunda alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

?İşsizlik Adana´da can yakıyor?

Adana ve ilçelerinde yoksulluk ve işsizlik sorunu giderek artan oranlarda can yakmaya devam ettiğini belirten TÜRKMEN, ?Hükümet, yoksulluk ve işsizlik sorunlarının çözülmesi için yeni politikalar üretmemekte, geçici çözümlerle sorunu ötelemeye çalışmaktadır? dedi.

?Adana artık işsizlik ve yoksulluktan kurtulmak istiyor?

Elif Doğan TÜRKMEN, Adana´nın artık işsizlik ve yoksulluktan kurtulmak istediğine değinerek; ?Bunun için her köyde okuma çağındaki çocuğun kaliteli ve yerinde eğitim alması, çalışma çağındaki her hemşerimizin yetenek ve eğitimine uygun iş sahibi olması ve asgari geçim standardının üzerinde kazanç sağlaması için gereği yapılmalı, ihtiyacı olan her hemşerimizin onuru korunarak ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir. Bu aynı zamanda her hükümetin sağlamakla yükümlü olduğu sorumluluğudur? diye konuştu.

?Meclis Adana için de çalışmalı?

Verdiği önergeler ile kurulacak Araştırma Komisyonunda bu sorunların detaylıca ele alınıp, Adana´da yoksulluğu azaltmak, işsizliği çözmek, eğitimi her çocuğun kaliteli ve yerinde almasını sağlamak için gerekli politikaların belirleneceğini kaydeden TÜRKMEN, ?geçmişin tarım ve sanayi şehri Adana bu özeni hak ediyor. Bu Meclis Araştırmaları açılmalıdır? dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —