Tarih: 19.09.2016 14:28

ADANA´DA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

 Çocuk ve gençlerin yaz tatilinin ardından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bugün "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma? teması ile başladı.

Yeni eğitim yılı nedeniyle Atatürk Anıtı´na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı..
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kentte 1359 okulda 513, 645 öğrenci ve 28, 815 öğretmen ile idarecinin ders başı yaptığını kaydetti ve şunları söyledi:

 ?2016 yılında 15 tane yeni okul yapıldı ve açıldı. 21 okul inşaatımız devam ediyor. Yapılması planlanan okul sayımız ise 28´tir. Ayrıca bu yıl 93 okulumuzun onarım çalışması yapılmış, eğitim için daha iyi ortamlar oluşturulmuştur. Öğrencilerimizin en iyi ortamlarda eğitim alması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir? şeklinde konuştu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da geleceğe güvenle, umutla bakabilmek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için çağdaş eğitimin benimsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından bir öğrenci şiir okudu, eski öğrenciler ise öğrenime yeni başlayan küçük öğrencilere çiçek verdi. Halk oyunlarının ardından protokol sınıfları gezerek, ders başı yapan öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —