Tarih: 16.03.2017 12:33

ADANA´DA ?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ? PANELİ

Facebook Twitter Linked-in

18 Mart Cumartesi günü saat 14:00`da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde düzenlenecek olan panelde açılış konuşmasını Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük yapacak.

 ?Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz? başlıklı panele konuşmacı olarak katılmak üzere Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa Hukukçusu Avukat Prof. Dr. Süheyl Batum, Psikiyatrist-Yazar Dr. Semih Dikkatli ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık Adana´ya geliyor.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa Hukukçusu Avukat Prof. Dr. Süheyl Batum, Psikiyatrist-Yazar Dr. Semih Dikkatli ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık Anayasa değişikliğine ilişkin bilgiler verecek.

Referandumda Anayasa değişikliğinin neleri öngördüğü ve  neden?HAYIR? denilmesi gerektiği ile ilgili olarak  görüşlerini ifade edecek Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu,  17 Mart Cuma günü saat 17:00´da Adana´nın Pozantı ilçesi, 18 Mart Cumartesi günü saat 10:30´da Adana´nın Sarıçam ilçesi Kılıçlı Köyü, aynı gün saat 12:00´da Ceyhan ilçesi, saat 17:00´ da ise Çukurova ilçesi Şambayadı Köyü´nde yurttaşlarlada buluşacak.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ?Anayasa değişikliği referandumun 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacağını ve sürecin çok yaklaştığını belirterek, ?Adanalılara ve tüm kesimlere bu değişikliğin neleri öngördüğünü anlatmak üzere böyle bir çalışma planladık, halkın bu konuda detaylı bilgilerle aydınlatılması ve sandık başında bilinçli iradeyle tercihini yapması için sorumluluk aldık?dedi

Av. Küçük, OHAL ve KHK´lar Türkiye´sinde böylesine önemli sistem hatta rejim değişikliği ölçüsündeki Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı:

?Ülkemizdeki toplumsal ayrışma ve kutuplaşma, bunun daha üst düzeyde yaşanmasını isteyen siyasal iktidar mensuplarının söylemleri, aynı zamanda değişikliğin kuvvetler ayrılığına dayalı, denge, denetleme ve kontrol mekanizmalarını öngören parlamenter sistemi, ana unsur olarak TBMM iradesini adı Cumhurbaşkanı olacak tek bir kişiye bırakması katılımcı demokrasi ve çağdaş yönetim modeline uymayacağından ?HAYIR? diyoruz.? (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —