Tarih: 10.10.2018 10:48

Adana´da Açık Su Aday Yüzme Hakemlik Kursu

Facebook Twitter Linked-in

Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Sabri Şanlı, Menderes Spor Salonu Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilecek kursa 18 ile 50 yaş arasında, en az lise mezunu, sağlık durumu hakemlik yapmaya elverişli, ceza kurullarından 3 ay ve daha fazla ceza almayan kişilerin katılabileceğini söyledi.

Şanlı, Adana´nın açık su yüzme hakemliğinde eksikliği olduğunu belirterek ? İlimizde hakem sayımız oldukça az. Kentimizde yapılacak olan organizasyonlarda bu yönde sıkıntı yaşanacaktı. Kurs talebinde İl Müdürlüğümüz ile Federasyonumuz bizlere destek verdiler. Adana´da yüzme branşında eksik bir şey kalmayacak? dedi.

Adana´da 3 gün sürecek Açık su yüzme aday hakem kursuna katılan kursiyerlere, eğitmenler tarafından verilecek dersleri aktaran Şanlı,

?Açık Su Sporunun Tanıtımı, Dünya Ve Avrupa´daki Görünümü, Açık Su Sporunun Ülkemizdeki Görünümü, Koordinatör ve Baş Hakemin Görev Ve Sorumlulukları, Asistan Hakemler 1 ve 2 Numaralı Tekne Sürücülerinin Görevleri, Varış Şefi, Kronometre Hakemleri, Varış Hakemlerinin Görevleri, Dönüş Hakemlerinin Görev ve Sorumlulukları, Parkur Kontrol Hakemleri ve Emniyet Tedbirleri, Yarışma Sahasının Düzenlenmesi ve Koordinasyonunun Sağlanması, Çıkış, Protokol, Mayo Kontrol, Kara Koordinatörünün Görevi, Farklı Yarış Parkurlarının Hazırlanması, Doping Kontrolü ? konuları hakkında eğitim vererek; Kursun sonunda sözlü ve yazılı sınav gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —