Tarih: 05.03.2017 17:20

Adana´da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı

Facebook Twitter Linked-in

Davutlar Havacılık´ın bağışıyla Ziyapaşa Bulvarı´na getirilen tek pervaneli uçak, vinç yardımıyla bir iş yerinin önüne yerleştirildi. Kaldırıma konulan uçağın önünde dönemin pilot kıyafetini giyen, gümüş görünümlü canlı manken, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen´i tasvir etti. Türk Kadınına Saygı temalı kutlamada Kuvay-i Milliyeciler de Sabiha Gökçen´in fotoğrafının önünde ellerindeki Türk bayrağı ile nöbet tuttu. Bir kadın Kuvay-i Milliyeci, meraklı ziyaretçilere merhum Sabiha Gökçen´in fotoğraflı öz geçmişinin yer aldığı broşürler dağıttı.

/resimler/2017-3/5/1722404850033.jpg
Dans grubu İtalyan rüzgarı estirdi
Gün boyu devam eden ´Türk Kadınına Saygı´ temalı etkinlikte 10 kişilik dans grubu Ziyapaşa Bulvarı, Şinasi Efendi Caddesi ve Mithat Saraçoğlu Caddesi´ni hareketlendirdi. Birbirinden renkli kostümleri ve makyajlarıyla kaldırımlarda boy gösteren dans grubu, Venedik dansları sergiledi.
Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme Derneği Başkanı Naci Sezgek, 8 Mart Çarşamba günü yapacakları etkinlikte de Kurtuluş Savaşı´nın kadın kahramanlarından Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş ve Adanalı Tayyare Halime Hanım´ı yine canlı mankenlerle tasvir edip anacaklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —