ADANA BAROSU’NUN  31. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
GÜNDEM 12.07.2021 07:21:00 1331 0

ADANA BAROSU’NUN  31. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Kesin olmayan sonuçlara göre Av. Semih Gökayaz Adana Baro Başkanlığına seçildi.

Pandemi nedeni ile  3 kez ertelenen  Adana Barosunun 31.Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü  yeni normalleşme süreci ile sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Divan Kurulu Başkanlığını Av Aziz Erbek, Başkan Vekili Av. Zehra Akarpınar, Katip Üyeliklerini Av. Burcu Pul ve Av. Sibel Öner yaptığı 2021 yılı 31. Dönem Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasında  Baro Başkanı Av.Veli Küçük ve Adana Barosu’nun kurumsal kimliğini zirveye taşıdıklarını söyledi.

Görev yaptığı süre içerisinde yurttaşların hak ve adalete erişimine, toplumsal olaylara, hak ve özgürlüklere hukuk penceresinden bakarak adeta "Halkın Vicdanı" olarak davranış sergilemeye gayret ettiğini ifade etti.

Özellikle Barolara yönelik "Çoklu/Paralel Baro” sürecindeki etkin mücadele verildiğini anımsattı. Hukuksuzlara ve tek adam sistemin hukuka yönelik uygulamalarını eleştiren Av. Küçük, iktidarın yargıyı bir sopa olarak kullandığını söyledin ve şunları kaydetti:

“Hukuk devleti, demokrasi, hak ve özgürlükler ile mesleğimizin sorunlarına çözüm mücadelesini onurlu, cesur duruşumuzla hep beraber, omuz omuza devam ettirdik.

Öncelikle bu süreçte avukatlık mesleğimizin sorunları çok büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Pandemi sürecinin içinde özellikle mesleğimizde ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Yeni göreve gelecek Baro Başkanımızın ve yönetim kurulunun sorunların çözümü ile ilgili ciddi adımlar atacağını düşünüyorum.

Bu genel kurulun önce avukatlık mesleğine, Yargıya, Hukuk camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını, başarılı bir genel kurul sonrasında başarılı kararların alınacağı bir sürecin başlayacağını düşünüyorum. Tabi ki, bilindiği gibi Baromuz toplumsal konulara çok hassas bir baro. Yani kadına karşı şiddete, çocuk haklarına, toplumsal davalara ve çevre duyarlılığı her zaman hassasiyet gösteren, bu konularda çalışmalar yapan bir baro oldu.

Bundan sonrada yeni seçilecek baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de bu hassasiyetlere de dikkat edeceklerdir. Toplumsal davaları her zaman takip edeceklerdir ve bundan sonrada etmeye devam edeceklerdir.” 

Daha sonra Baro Başkan adayları Demokrat Avukatlar Grubu’ndan Av. Semih Gökayaz, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu (ÖÇAV) Grubu’ndan Av. Ümit Büyükdağ ve bireysel olarak Av. Osman Olcay başkanlık için neden aday olduklarını sorunları ve çözüm önerilerini sundular.

Konuşmalar tamamlandıktan sonra genel kurulun ilk bölümü  dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

SEÇİM SONUÇLARI

Adana Barosu’nun 31. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ikinci gününde ise Seyhan Oteli Seyhan Balo Salonu'nda seçimler yapıldı.

İl Seçim Kurulu tarafından yapılan oy sayma işlemi sonunda Baro başkanlığı seçimini  1006 oy ile  Av. Semih Gökayaz ‘ın kazandığı belirlendi. Seçimi  831 oy ile Av. Osman Olcay’ın,  317 oy ile  Av. Ümit Büyükdağ’ın tamamladıkları anlaşıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, seçimin kazananın Adana Barosu olduğunu ifade ederek, “Dün ve bugün demokratik bir ortamda genel kurulumuzu ve seçimlerimizi başarıyla tamamladık. Üç adayı da emelklerinden ötürü tebrik ediyorum. Kazanan demokrasi ve Adana Barosu olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Av. Semih Gökayaz, sonuçların alınmasının ardından yaptığı konuşmasında, seçim çalışmalarında kendisine destek veren vermeyen tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

“Bugün öyle bir enerji aldık ki; mesleki birlik, beraberlik ve dayanışma ile yapamayacağımız, aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bu seçim sonuçları  bize daha çok mesleki dayanışmayı, daha çok şeffaflığı, daha çok mücadeleci ve cesur bir baroyu işaret etmektedir. Bunu hep birlikte inşa edeceğiz. Genel kurulumuz ve seçim sonuçları  bize yol gösterici olmuştur. Bölünmedik, teslim olmadık! Olmayacağız. Bugün tatilini yarıda keserek oy veren, bize destek verenlere saygılarımızı sunuyorum. Bugünden itibaren daha güçlü bir Adana Barosu’nu inşa edeceğiz. Tüm meslektaşlarıma sev ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Baro Başkan adayı Av. Osman Olcay ve  Av. Ümit Büyükdağ da seçimi kazanan Av. Semih Gökayaz’ı kutlayarak, görevlerinde başarılar dilediler.

Kesin olmayan sonuçlara göre seçim sonuçları şöyle oldu:

BAŞKAN

Av. Semih GÖKAYAZ

YÖNETİM KURULU

Av. Miyesser ERSALAN ONENLİ

Av. İlker MENGÜ

Av. Nevzal ELÇİ

Av. Ozcan DELİHASAN

Av. Gül YALÇIN ASLAN

Av. Ayse Duygu ÖZGÜVEN Av.İlker GÜZEL

Av. V. Mert KUŞDEMİR

Av. Erkan ÇETİN

Av. Neval YURTDAS

 

DİSİPLİN KURULU

Av. Belgin ALPTEKİN TEL

Av. Filiz KAÇAN YATMAZ

Av. Gürler GAYDAN

Av. Utku KURT

Av. Özgü GÜLTEKİN KOÇAK

DENETLEME KURULU

Av. Emine YILMAZ AKBOZ

Av. Serkan KESEN

Av. Boray DİLİK

TBB DELEGELERİ

Av. Veli KÜÇÜK

Av. Sinem TANRISINATAPAN

Av. Kezbannur AKSU

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı