Tarih: 29.07.2020 08:35

ADANA BAROSUNDAN HASAR VE SİGORTA TAKİPÇİLERİ HAKKINDA 4 AYRI SUÇ DUYURUSU   

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanı Av. Hikmet Kazancı ile birlikte yurttaşların mağduriyetlerine yol açan “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi biri Ceyhan’da olmak üzere çeşitli adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikayetlerin artması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 4 ayrı 2020/40877, 2020/40979, 2020/40980 ve  2020/3303 soruşturma numarasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarının yetkilerini gasp ederek, yurttaşların büyük mağduriyetlerine yol açan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikayetlerin artması üzerine Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanı Av. Hikmet Kazancı’nın çalışma yaptığını belirtti. 

“İNSANİ DUYGULAR SÖMÜRÜLEREK, YETKİLERİMİZ GASP EDİLEREK BÜYÜK BİR SEKTÖR OLUŞTURULMAKTA” 

Avukatlık mesleğinin 3 bin yıllık geçmişiyle kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Av. Veli Küçük, “Meslektaşlarımızın her bir davada müvekkillerinin menfaati için harcadıkları emeğin ve zamanın asla böyle çok kolay ve yasal olmayan yöntemlerle gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Baro olarak asla bu emek hırsızlarının peşini bırakmadan meslektaşlarımızın haklarını koruyacağız” ifadelerini kullandı. 

YURTTAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU 

Trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maluliyet zararı ya da destekten yoksun kalma zararının tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapıldığını ya da dava açıldığını anımsatan Başkanımız Av. Veli Küçük,  “Trafik kazası ve sigorta sorunlarınızda aracılara güvenmeyin. Avukatınıza danışın. 1136 sayılı Avukatlık Kanununa göre ‘avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini sadece avukatlar verebilir’. Bu nedenlerle bundan böyle yasal olmayan yollarla gerek avukatlarınızın yetkisini gasp eden gerekse vatandaşlarımızın mağduriyetlerine neden olan sigorta şirketleri ile aracı kuruluşlar üzerinde sıkı bir şekilde denetim ve takip yapılacaktır. Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini tüm meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza duyuruyoruz.” 

Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanı Av. Hikmet Kazancı da, “Sigorta şirketleri ve aracı kuruluşlar yetkilerini aşarak, yasal olmayan yollarla emek vermeden ve çok kısa yollarla para kazanma ve dolayısıyla büyük bir rant peşindedirler. Yeterli hukuk bilgiye sahip olmayan bu kişiler yurttaşlarımızın hak kaybına uğramasına ve zarar görmesine neden olmaktadır. Yurttaşlara gerek telefonla gerek hastanede ulaşan bu kişilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Böyle kişilere karşı baromuza veya bulundukları ilin savcılıklarına şikayette bulunabilirler. Bu konuyla ilgili Baromuz hem meslektaşlarımızın hem de yurttaşlarımızın haklarını korumaya devam edecektir.”

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —