Tarih: 06.08.2021 09:49

ADANA BAROSUNDA RUHSAT TÖRENİ HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI  

Facebook Twitter Linked-in

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda gerçekleşen törende, Başkan Av.Semih Gökayaz, genç meslektaşlarına ruhsatlarını takdim ederken, cübbelerini ise Av.Zehra Akarpınar, Av.Müge Kurtbey Alptekin, Av. Dinçer İşisağlam ve Av.Kürşat Tuğrul Anıl tarafından giydirildi.

Törene Başkan Yardımcısı Av.Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av.İlker Mengü, Sayman Av.V.Mert Kuşdemir, yönetim kurulu üyeleri Av.Gül Yalçın, Av.Özcan Delihasan, Av.Neval Yurtdaş, Av.Erkan Çetin, Av.Nevzat Elçi ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Avukatlığa kabul töreninde konuşan Başkan Av.Semih Gökayaz, genç meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını tebrik ederek, “Saygıdeğer meslektaşlarım ve sevgili konuklar. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ülkenin her yeri yangın yerine dönmüş vaziyette. Ne yazık ki bu tabloda ülkenin kurumlarının için boşaltılması, etkisizleştirilmeye çalışılması, pasif hale getirilmesi, her şeyin tek elden yürütülmesi siyasetinin sonucunda ormanlarımızın yanmasına tanıklık ederek yaşamaktayız.

Neredeyse Cumhuriyetimizin tarihiyle yaşıt olan Türk Hava Kurumu geçmişte çok başarılı örneklerle yangına müdahale etmişken bugün eli kolu bağlı kalmış durumda. Bir ülke kurumlarıyla, yurttaşlarıyla, üniversiteleriyle, barolarıyla, kendi öz varlıklarıyla güçlüdür. Dolayısıyla biz ülke olarak dünya görüşümüz ne olursa olsun tüm kurumlarımıza sahip çıkalım ki, tüm kurumlarımızı güçlendirelim ki yarın bir gün bu ve buna benzer afetleri bir daha yaşamayalım.

Memleketimizin bu zor günlerinde, mesleğimizin de zorlukları vardır.

Yeni Adana Adliyesi’nde soğutma sisteminin çalışmaması nedeniyle yaşanan soruna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptık. Açıklamamızdan sonra sorunun çözümü hız kazandı. Zamandan en verimli şekilde faydalanmak amacıyla Baro servis araç sayımızı 3’e çıkarttık. Servis aralıkları 30 dakikadan 15 dakikaya düşürüldü. Meslektaşlarımızın bu konuda memnuniyetlerini görmek, duymak bizleri de mutlu ediyor.

15 yıldır baromuzun gündeminde olan ve genel kurulda söz verdiğimiz Uyum Bürosu’nun yerini kiraladık. Genç meslektaşlarımız bu sayede staj döneminden sonra mesleğe adım attıklarında zorluk çekmeyecekler. 1 Eylül 2021 tarihinde büronun açılışını yapacağız. ” dedi.

Tören genç meslektaşlarımıza ruhsatları takdim edilerek toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (Fİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —