Tarih: 03.11.2019 12:56

ADANA BAROSU’NDA  “AİLE HUKUKU” KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Selen Berna Ünlüatlı’nın seminer sorumluğunda gerçekleşen programda; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 28.Hukuk Dairesi Başkanı ve Türkiye Adalet Akademisi Öğretim Görevlisi Hakim Zeynep Kurnaz sunum yaptı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 28.Hukuk Dairesi Başkanı ve Türkiye Adalet Akademisi Öğretim Görevlisi Hakim Zeynep Kurnaz seminerin sabah programında “ Evlilik, evliliğin mutlak ve nisbi butlan sebepleri”, “Boşanmanın genel ve özel sebepleri” öğleden sonraki bölümünde ise; “Evliliğin ve boşanmanın ferileri”, “Velayet, nafaka, kişisel ilişki durumu” ana başlıkları altında sunumu gerçekleştirdi.

Baro mensuplarının sunum esnasında yönelttiği sorular da cevaplandırdı.
Barkovizyon gösterimi eşliğinde baro tesislerinin tüm salonlarına aktarılan semineri ilgiyle takip edildi. Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Yargıtay Tetkik Hakimi Müjde Yasan,baro mensupları  ve stajyer avukatlar etkinliğe katıldılar.

Meslek İçi Eğitim Semineri açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Veli Küçük yaptı.

Küçük, uygulamada çok karşılaşılan konuların yer aldığı önemli bir programın yapıldığını belirterek, seminerin gerçekleşmesinde emeği ve hizmetleri olanlara teşekkürlerini sundu.

Av. Veli Küçük, ülke gündemi ve baro faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunduktan sonra Aile Hukuku’nun toplumda ve yargı camiasındaki yeri ve önemine değinirken,
“Türkiye’de zorunlu arabuluculuğun aile hukuku alanında da uygulanmaya başlanabileceği konuşulmaktadır. Henüz oturmamış bu sistem içerisinde velayet, nafaka, boşanma ve onun mali sonuçları gibi unsurların arabuluculuk kapsamında yer almasını doğru bulmuyorum. Bilhassa iş hukukunda hala önemli sorunlar yaşanmaktadır. Birçok dosya hızlı ve çabuk olsun derken hak kaybı olmaktadır,” diye konuştu.

Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin korunması, aile hukukuna ilişkin uyuşmazlıklar üzerine daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğine işaret eden nafaka ve velayet uygulamalarındaki yanlışlıkların, adaletsizliklerin ve kimi zaman haksız kararların alındığını üzülerek gördüklerini belirtti.

Küçük, bu sorunlu uygulamaların da belirli aşamalarda toplumsal sorun haline dönüştüğünün altını çizdi ve  Show TV’de yayınlanan “Çukur” adlı dizide avukatlık mesleğinin rencide edilmesi hakkında da şikayet kararı aldıklarını dile getirerek, “Günümüzde birçok meslektaşımız böyle hakaret ve tehditlere maruz kalırken, öldürülen meslektaşlarımız gazetelerin 3'üncü sayfalarına konu olurken, bizleri aşağılayan dizinin ve yayınlayan kurumun tüm sorumlularından şikayetçiyiz. Bu sakıncalı görüntülerle, adalete erişimin çıkış noktası avukatlık mesleğinin vakarına, saygınlığına diziyle de olsa hiç kimse gölge düşüremez” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —