Tarih: 26.05.2019 12:33

"Adana turizm açısından büyük potansiyele sahiptir"

Facebook Twitter Linked-in

2004 yılında İstanbul´da yapılan ?´Türkiye´nin Turizm Vizyonu ?´ konulu toplantıda konuşan dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan, Çukurova Bölgesi´nin dolayısıyla Adana ve çevre illerine büyük yatırımlar yapılacağı müjdesini vererek, Çukurova Havaalanı, Tarsus-Karataş-Yumurtalık-Erzin Sahil Yolu ve 12 bin yatak kapasiteli büyük Tatil Köylerinin yapımını kapsayan projenin 2007 yılında bitirileceğini belirtmişti. 2019 yılına gelindiği halde yatırımlar ne yazık ki, çok düşük seviyelerde veya hiç başlanmamış durumdadır.

2010 yılında Adana´ya gelen 75 bin´i yabancı olmak üzere toplam turist sayısı 494 bin´dir. 2018 yılında ise toplam yatak sayımız 7 bin 285, gelen yabancı turist sayımız 150 bin civarında olduğu bilinmektedir.

Adana konum itibariyle Ortadoğu Ülkelerine yakın olması sebebiyle turizm açısından büyük potansiyele sahiptir. Roma, Ramazanoğlu Beyliği ve Osmanlı Dönemlerine ait önemli tarihi mekanların restorasyonu ve çevre düzenlemelerinin bitirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden yeterli ödeneğin ve teşviklerin verilmesi durumunda Adana İlimizde iç ve dış turizm gelişecektir.

Şehrimizin ekonomisine önemli girdiler sağlayacak iç ve dış turizmin geliştirilmesi için daha verimli projelerin hayata geçirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığımız bütçesinden yeterli ödeneğin ayrılması ve önemli teşviklerin verilmesi gereklidir.

Tarihi Mekanların restorasyonu kapsamında, turistlerin en çok ziyaret ettikleri; Taş Köprü, Ulu Camii ve Külliyesi, Tepebağ Konakları, Büyük Saat, Kapalı Çarşı ve Yağ Camii bölgesinin bir an önce ?´Turistik Kültür Yolu´´ şeklinde düzenlenerek, şehrimizin turizm merkezi olması yönünde çalışmalar yapılması düşünülmekte midir?

Adana kültürünün en önemli unsurları ve birçok sektörde önemli turizm geliri sağlayan; Portakal Çiçeği Karnavalı, Kebap ve Şalgam Festivali ve Adana Lezzetleri Festivali gibi etkinliklere daha fazla destek verilmesi düşünülüyor mu?

Yurdumuzun en büyük alana sahip ve yeterince tanıtılmamış antik şehri olan Anavarza´da yapılan kazı çalışmaları neden yavaşlatılmıştır?

Adanamıza has Kebaplarımız dışında, Şırdan, Mumbar, Analı Kızlı, Mahluta çorbası gibi ev yemeklerimiz yanında Şalgam, Aşlama, Bici bici gibi lezzetlerimizi iç ve dış turistlere ikram edebileceğimiz modern veya tarihi lokantalar bulunmadığından dolayı Gaziantep´te olduğu gibi örnek mekanların Adana İlimizde de gerçekleştirilmesi yönünde herhangi bir çalışmanız var mı?

Adana´daki göl civarında veya ilçelerimizde bulunan doğal güzelliklerin temiz tutulması, düzenlenmesi, tesisler yapılması ve tanıtımın gerçekleştirilmesi için bir çalışmanız var mı? Varsa bunlar nelerdir?

Adana´ya da katkı sağlayacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı ve Kazanlı Turizm Bölgesi projesinin yıllar önce bitirilmesi gerekirken halen bir tek tatil köyünün temelinin bile atılmamış olmasının nedenleri nelerdir? Bu hususta bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Adana´da sağlık turizmiyle yetkili olan 10 adet sağlık kuruluşu olmasına rağmen neden hala yeterli düzeye gelemedi? Yabancı turistin sağlık turizmi için Adana´ya gelmesini sağlamak için etkili bir tanıtım yapılması sağlanabilir mi? Bu hususta çalışmalarınız var mı?

Türkiye´nin beşinci Büyükşehiri olan Adana ilimizde kamp-karavan turizmi ile ilgili hiçbir yatırım ve tesis bulunmamaktadır.

Kamp-Karavan Turizminde yapılacak yatırımlar ve tesisler için Adana İlini pilot il olarak ilan etmeyi düşünür müsünüz?

(Öİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —