Tarih: 19.11.2016 15:39

ADANA KADIN HAREKETİ´NDEN CİNSEL İSTİSMARI KOLLAYAN DÜZENLEMEYE TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

AKDAM, EVKAD, TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ADANA ŞUBESİ, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ, ADANA KIZ LİSESİ MEZUNLAR DERNEĞİ, YAŞLILARLA YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ,BÜYÜKŞEHİR KADIN MECLİSİ ŞİDDET KOMİSYONU,ÇUKUROVA KENT KONSEYİ,ÇUKUROVA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ÇUKUROVA ŞUBESİ, CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ,TOPLUMSAL REHABİLİTASYON DERNEĞİ temsicileri tarafından İnöü Parkında yapılan ortak açıklama şöyle:

?16.11.2016 tarihinde AKP milletvekillerinden, Mehmet Muş (İstanbul) , Ramazan Çay( Kırıkkale), Halis Dalkılıç(İstanbul), Hacı Bayram Türkoğlu(Hatay), İlyas Şeker(Kocaeli), Mücahit Durmuşoğlu(Osmaniye), tarafından meclise sunulan kanun teklifi ?CEBİR-TEHDİT-HİLE veya İRADEYİ etkileyen başka bir neden olmaksızın 16.11,2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçlarından, mağdurla failin evlenmesi durumunda CMK´ın 231 maddesindeki koşulllara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilir? şeklinde bir düzenleneme getirilmek istenmekledir. Ayrıca bu düzenleme suça azmettiren veya işlenişine yardım ve yataklık edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır..

Tecavüz eylemi kız çocuklarını, kadınları, erkek çocuklarını, LGBT-İl bireylerini hatta hayvanları bile hedef alan bir suçtur Ancak bu teklif yasalaştığı takdirde, kız çocukları ve Kadınlara yönelik, tecavüz eylemi evlilik kurumu sayesinde meşru bir zemine kayacaktır. Kız çocukların ve kadınların tecavüzcüsüyle evlenerek suçluları kurtaran düzenleme 2004 yılında iktidardaki Hükümet tarafından kaldırılmıştır. Tam on iki yıl sonra aynı hükümetin sözde küçük yaşta evlilik yapmış, ancak yaş haddi nedeniyle resmi nikâh yapamamış kız çocuklarının ve onların ailelerinin mağduriyetlerini gidermeye yönelik olarak getirdiği söylenen bu düzenlemeyi şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz
Bu düzenlemelerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın eşitlik ilkesine, imzacısı ve tarafı olduğumuz tüm insan hakları ve kadın hakları sözleşmelerine aykırı olduğunu kamuoyuna hatırlatırız. Kadın bedeni üzerinden siyasi polemik yapılamaz. Ayrıca İktidarın bu düzenlemesi ile sivil toplum örgütlerinin kapatılma ve faaliyetlerinin durdurulması aynı zaman denk gelmesi çok manidardır.
Kadın haklarına aykırı olan bu düzenlemeler kadın derneklerinin önünü keserek akıllarına zincir vuramaz, bizi tecavüzcülere mecbur edemez. direnişimizi ve dayanışmamızı engelleyemez?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —