Tarih: 25.11.2017 20:03

ADANA BAROSUNDAN STAJYER AVUKATLARA "İŞ HUKUKU" KONULU STAJ EĞİTİM ÇALIŞMASI

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim öncesinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, mesleki sorunlar, çözümleri, ülkemiz ve şehrimizin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. ?Staj eğitimlerinde fark yaratan isimlerle çalışmalar yapmayı önemsiyoruz´ diyen Baro Başkanı Av Veli Küçük, ?Mesleki bilgiyi ve tecrübeyi arttırmak ve zaman içerisinde yükseltmek adına meslek içi çalışmalarımıza katılımınız son derece önemlidir. Bu çalışmalarda öğrendikleriniz sizlerin ileride yürüteceğiniz birçok iş pratiğine katkı sağlayacaktır.? dedi.

Kendisine mesleğin geleceği ile ilgili kaygılarını ve karamsar düşüncelerini anlatan genç meslektaş adayları olduğunu belirten Av. Küçük şunları söyledi:

?Evet son 5 yılda ülkemizde avukat sayısı yaklaşık yüzde 35 artarak 108 bine dayandı, ancak işini iyi yapan, kendini geliştiren hiçbir meslek sahibinin başarısız olduğuna hiç tanık olmadım. Uluslararası Sözleşmeler, Havana Kuralları ve Turin İlkeleri, savunma mesleğini temsil eden biz avukatlara sosyal ve toplumsal olaylarda sorumluluk yüklemekte, yaşadıkları dönemin tanığı olarak nitelemektedir.

Bugün bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı, bilginin yaygınlaştığı bir çağdayız. İnternet, sosyal ağlar, cep telefonları ve iletişim araçları ile saniyeler içerisinde bir bilginin tüm dünyaya ulaşmasına imkan sağlamaktadır. Sizler bu durumu ve unsurları avantaja çevirebilirsiniz. Bunun yanı sıra hukukçu olmanız sizlerin bir çok farklı alanlarda da iş yapmanıza imkan sağlamaktadır. Karamsarlığa ve endişeye mahal yoktur. Komisyonlarda yer alarak, sivil toplum kuruluşlarında çalışarak kendimizi geliştirme ve uzmanlaşma doğrultusunda geleceğe bakmalısınız. Bugün sunum yapacak meslektaşlarım alanlarında önde gelen duayen isimlerdir. Verimli ve keyifli bir çalışma olacaktır. Değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. ?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle de görüşlerini de aktaran Av. Küçük, ?Günümüz demokrasilerinde devletin önemli görevlerinin başında kadına yönelik şiddeti önlemek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak gelmektedir. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerinin engellenmesi ve kız çocuklarının eğitim hakkının elinden alınmaması zorunluluktur. Bu arada 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ kız öğrenci yurdunda yaşanan 11´i çocuk 12 insanın hayatını kaybettiği yangın faciasının da unutulmaması gerekir. Kız çocuklarımıza daha çok sahip çıkmalıyız.?dedi.

Av. Küçük, Dünyada her yıl 25 Kasım´da kutlanan ´Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü´ kapsamında, 75. Yıl Sanat Galerisinde Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi ile baromuzun da içinde yer aldığı program düzenlendiğini anımsattı.

/resimler/2017-11/25/2005511620825.jpg
Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz de önümüzdeki tam günlük eğitim programları ile ilgili olarak bilgi verdi. Hakimlik savcılık sınavı yapılacağından Aralık ayında tam gün program olmayacağını, Ocak ayında ?Kıymetli Evrak ve Haciz´ Şubat ayında ?Boşanma ve Mal Rejimi´, Mart ayında ise ?CMK Eğitimi´ yapılacağını açıkladı.

Daha sonra "İş Hukuku" konulu staj eğitim çalışmasına geçildi.Moderatörlüğünü Baronun  İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Cahide Karakaş Bilgiç´in yaptığı eğitim çalışmasında Baromuz mensubu ve TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç ´İş Akdinin Feshi ve Sonuçları´, Av.Abbas Bilgili ?İşe İade ve Yeni İş Mahkemeleri Kanunu´, Av. Mahmut Beylem ´Sigortalılığın Tespiti ve Uygulamada Yaşanan Sorunlara´ ilişkin sunumda bulundular.

Eğitim çalışmasına Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş,
Adana Barosu Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, avukat ve stajyer avukatlar geniş katılım gösterdi. Staj Eğitim çalışmasının sonunda sunumda bulunanlara Baro tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —